MeMo
SEO Candır, MeMo Uzman :)
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** M**
-
-
-
Ticaret
50, (%100)
Merhaba, ben 1 siteyi 2 sunucuda kullanmak istiyorum.
Mesela biri patlarsa 2 sunucudan devam etsin kesinti olmasın bunu nasıl yapabiliriz? sadece NS'lerle olur mu ?
Mesela: ns1, ns2 ilk sunucunun ns3, ns4 ise diğer sunucunun olsun, 1 sunucuda kesinti olursa ve ya çalışmazsa 2 sunucudan devam etsin böyle bir şey mümkün diye biliyorum ama büyük siteler yapıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
eticaret
-
-
Ad Soyad
E** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Kendine ait 2 farklı sunucun olursa Load Balancer ile bu işlem yapılabilir. Hosting hizmetlerinde mümkün değil gibi birşey.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet hocam mümkün. ns 1 ve 2 ilk serverda 3. ve 4 ikinci serverda olabilir. Ancak şöyle birşey yapılması gerekiyor. Sitenin veri tabinini nereye koyacaksınız. Yani birinci servere koyarsınız diyelim 1. server kapandı 2. server veritabanını çekemeyecektir. Hadi diyelim 2 serverede kurdunuz o zaman da girdiğiniz veriler ikisine de ayrı ayrı girmek gerekir. Yapılan işlemi iki serverdaki veri tabanına da yazabilirseniz bu işlem olacaktır.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
eticaret
-
-
Ad Soyad
E** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Her iki sunucuda da aynı yapıyı kullanman lazım. Load balancer kapasiteyi kontrol ederek yetersiz gördüğü tüm istekleri yedek sunucudan karşılayacaktır.
Yapmak istediğim ama sunucu maliyetlerinden dolayı bir türlü yapmadım işlem.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
siteniz nedir bilemiyecem ancak mesela günlük haber yazan bir siteniz varsa diyelim 10 haber yayınladınız her iki sunucuya da tek tek elle gireceksiniz. Zor olmayacak mı?
1 kişi bu mesajı beğendi.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
eticaret
-
-
Ad Soyad
E** M**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Ben sana daha farklı bir yöntem söyliyim, okuyanlar belki biraz fantezi gözü ile bakacak olabilir.
2 sunucu + 2 basit bir hosting alıyorsun. 2 sunucu birbinie load balancer ile bağlanıyor. Aldığın 2 hosting farklı DC konumlarında farklı firmalardan olacak.
Veritabanlarını hostingler üzerinde tutuyorsun ve eş zamanlı olarak her ikisine de yazıyor. Bir cron ile sürekli olarak db check yapıyorsun.
Eğer 1. hosting de yer alan db ye erişim yok ise config otomatik olarak senin yazdığın kural ile diğer db nin bilgileri ile revize ediliyor.
Okuyanlar belki komik bulacak ancak bir benzerini farklı bir çalışma için yapmıştım ve en minimum kesintiler yaşanıyordu bu sayede.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Danışman
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Bu konuyu bende merak ediyorum. Tam kapsamli biri cevap verir umarim.
1 kişi bu mesajı beğendi.
// Acta est fabula