fizz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Arkadaşlar ben bu ticaret işine yeni atıldım kendi çapımızda bir site açtık sadece oyun için bir kaç ürün satışı yapacağız. bunun için vergi mükellefi olması şartmı bunuda bi yerden duydum sitede gelirin olup olmıcağı bile belirli değil bu ne iş anlamadım açıklık getirirseniz sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
ürün satışı yaptığınız an fatura istenecekse ki istenecektir o zaman vergi mükellefiyeti pek tabii ki zorunlu
fizz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Siteye sadce banka hesap bilgileri ekliyeceğim fatura felan olayı yok hocam heseba parayı yatır bildirim yap ürün al olayını yapacağım?
fizz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ö** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu olayı sanırım tek ben yapmıyacağım bir çok ufak çaplı siteler yapıyordur. Yapmak serbest yakalanırsan öperler şeklinde bir olay mevcut sanırım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
sen bilirsin kardeşim :) ama fatura istiyorum diyen birine kesmek zorundasın, senden alımı bir şirket adına da yapabilirler, hatta fatura vermeyeceğini düşünmeyip işlemden sonra hani faturam dediğinde yok derseniz şikayet edebilir. Siz sordunuz ben cevapladım karar sizin, fatura vs talep edilmezse yakalanma ihtimalin bence de yok ama ne tür gelirin olursa olsun vergi mükellefiyeti olunması zorunlu NET
mkarson
Web Dev. - Sec. Expert
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web Developer - Security Exp.
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Sürekli bir kazanç sağlayacaksanız yani bunu iş olarak yapıyorsanız sakız bile satsanız vergi vereceksiniz. Ayrıca fatura istenmezse bile takibe takıla bilirsin bunun akabinde evine maliyeden bir kağıt gelir seni çağırırlar ve hesap dökümünü önüne koyarlar kalem kalem bütün işlemleri açıklamak zorunda kalırsın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
fizz kardeşim bu olayı sadece ufak çaplı büyük çaplı site değil Türkiyedeki herkes yapıyor :) terzi de yapıyor konfeksiyonda yapıyor, dedim de fatura istenmezse sıkıntı yok, ama bir anonim şirket paranızı şirket hesabından havale yapar bu havalenin gittiği yeri ispatlamak için isteyeceği tek belge faturadır. İhtimalleri söyledik sadece yakalanması zaten zor. Ama ülke olarak kaçağa alışmışız o ayrı :(
hanginiz hangimiz gerçek aldığı maaş üzerinden sgl 'lı herkes asgari ücret :) bol şans size
bir de ben olsam bu tarz soruları pm yapardım, şikayet önemli bir unsurdur ve şikayeti değerlendirmeyen kurum incelenir.
mkarson
Web Dev. - Sec. Expert
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web Developer - Security Exp.
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Bunun cevabını söylemem için basit yada gerçek usulde vergi mükellefi olduğunuzu bilmem gerek
muhasebecisi, sigortası, dosya masrafı v.s derken uzayabilir liste :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
fizz ne kadar vergi ödeyeceksin :)
gelir - giderden sonra kalan tutar kar bildirimin olacak örnek burası ltd. ise % 20 vergi ödeyeceksin.
Ama o kadarla bitmez muhasebeci ücreti + stopaj + vs