-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Mali Müşavir
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Merhaba arkadaşlar.
com.tr bir domain aldim fakat sinifi 38 yani haber sitesi olarak yapildi ancak ben e ticaret yapacagim hukuki acidan bir sıkıntı olur mu?
Bayro
Opencart e-ticaret PRO
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
e-ticaret
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Hayır hiç bir sıkıntı teşkil etmez. Bu işler o kadar basit gözükse de inanın çok ince noktalar var.
Fakat atıyorum siz elma.com.tr yi aldınız haber sınıfında ama kalkıp elma sattınız satarsınız, ama adamın birisi kalkıp gider elma için satış sınıfında bir tescil eder, gider nic.tr ye şikayette bulunur, bir bakmışsınız alan adı elinizden alınmış.
Şimdi ben bir domain .com.tr tescil ettirdim fakat markanın ödemesini yapmadım.
Ama web sitesini hazırladım aynı sektörde yani başvuru yaptığım sınıf ile alan adı aynı olacak şekilde, site duruyordu.
Daha sonra başka bir firma ben tescil etmedim diye gitmiş başvuru yapmış markayı aynı sınıfta tescil ettirmiş. Daha sonra gitmiş nic.tr ye şikayette bulunmuş işte tescilli markamız var bunu bize verin diye. Nic.tr nin cevabı hayır veremeyiz, sebebi ise adam ilk başvuru yapmış siteyi başvuru yaptığı şekilde kullanıyor siz sonra başvurmuşsunuz tescil etmişsiniz ama o kullanıyor bu fırsatçılığa girer kusura bakmayın deyip göndermiş.
Eğer ciddi bir proje olacaksa bence kullanacağınız sınıfta da tescil ettirmeniz daha sağlıklı olacaktır
1 kişi bu mesajı beğendi.