netbozum
tr.link

Wp index.php hakkında.

7 Mesajlar 1.978 Okunma
acebozum
tr.link

Bestas Bestas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek ogrenci
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Selamlar..

Bir sitem var yaklaşık 2 senedir Wordpress kurulu, Wordpress'in kurulu olduğu dizinde farklı bir index.php atmak istiyorum wordpress'e ait olan index.php yide blog.php olarak değiştirmek istiyorum. Bunu yaptıgımızda siteadi.com/blog.php de sorun yaşamıyoruz fakat siteadi.com/konu-basligi gibi konularda veya kategorilerde sorun yaşıyoruz, sayfa bulunamıyor. Wordpress 'i index.php den değilde blog.php den okutmayı nasıl sağlarım. Başka bir deyişle: Wordpress'in ana sayfası index.php değilde blog.php olarak nasıl ayarlarım. Umarım anlatabilmişimdir. Şimdiden teşekkürler

googleasistan
reklam

olkunmustafa olkunmustafa WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web & Android Developer
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 60 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
blog.php dosyasını anasayfa yapmak değilde blog adında bir kategoriniz var ve bloga girdiğiniz her yazının anasayfaya düşmesini istiyorsunuz sanırım doğru mu???

• Üyelik 09.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek ogrenci
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Hayır, Wordpress ana sayfası index.php bu index.php yi blog.php yaptıgımızda siteadı.com/blog.php nin acıldıgını goruruz ama o site uzerinde hategoriler ve yazılar acılmaz. index.php olmadıgı icin. Ben wordpress'in index.php den değilde blog.php den okumasını istiyorum. Cunku ana sayfaya farklı bir index.php atacagım.

• Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 60 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
Blog.php nin adını index.php yapınca nasıl sonuç veriyor peki?

Birde neden illa blog.php yapmak istiyorsunuz blog.php de ne var biraz açarsanız alternatif çözümler sunabilirim...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 09.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek ogrenci
  • Mesajlar 4
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Baştada söylediğim gibi sitem 2 senelik ve 5000 den fazla konu mevcut. Sitenin tasarımını değiştiricem, Ana dizindeki wordpress' i blog klasoru acarak oraya tasıyıp; siteadi.com/blog şeklinde okutabilirim fakat. Bunu yapmam demek siteadi.com/baslik 'adlı binlerce konuyu siteadi.com/blog/baslik yapmak demek. Bunun da ne sonuç doğuracağını bilemem malum google bu aralar biraz tehlikeli. Benim istediğim index.php 'yi blog.php olarak değiştirip. Wordpress dizinini index.php den değilde blog.php den okutarak. Diğer indexlerinde değişmemesi ni sağlamak istiyorum

Not: index.php adını blg.php yaptıgımızda siteadi.com/blog.php de sorun yok ama siteadi.com/kategori veya siteadi.com/konu-basligi bunlarda sorun var

• Üyelik 18.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Mesajlar 423
  • Beğeniler 60 / 44
  • Ticaret 0, (%0)
Şimdi şöyle birşey deneyebilirsin.Madem index.php yi iptal edeceksin.Ana dizinine index.html oluşturup.Aşağıdaki kodları yazarsan siten direk olarak açılışta blog.php sayfasına bağlancaktır.tavsiye benden denemesi senden artık :D

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
eğer anasayfada farklı bir şey yapmak istiyorsan index.html yap

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği