Thyphoon
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
merhaba arkadaşlar
yapmak istediğim bir şey var ama yeteri kadar bilgim olmadığı için yapamıyorum. şöyle anlatayım bilen yardımcı olsun :)
xxx.com/test.php&t1=BURAYASUBID&is=BURAYAKONUBAŞLIĞI
Elimde böyle bir link var sub yazan yerde sub adı konu başlığı yazan yerde ise hangi konuya girersek o konunun başlığı çıkıyor. Şimdi asıl soruya gelelim
test.php sayfamız bunlara tıklandığında harekete geçiyor ve indirme başlatması lazım. onunda orada bir linki var ama yukarıdaki linkteki is=BURAYAKONUBAŞLIĞI kısmını tıklandığında test php ye yazdırıp ona işlem yapmasını nasıl sağlayacağım.
zzzz.com/test.php&t1=BURAYA TESTDEN TIKLANAN SUBID&t1=BURAYA TESTDEN TIKLANAN KONUBAŞLIĞI
Yani arkadaşlar xxx.com linkine tıklandığında direk zzzz.com a gidiyor ama xxx linkindeki t1 ve is bilgilerini zzzz.com linkine yazdırmasını istiyorum bu kadar.
Aslında çok basit bir şey olduğuna eminim ama googleda ne diye arayacağıma dair bir fiktim yok :D
jasberk
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ne demek hocam bizde bu işten ekmek kazanıyoruz ancak yardımlaşmak paylaşmakta bir o kadar önemli :) .Çözdüğünüze sevindim.
İyi forumlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yine bir kaç şey ekleyeyim.
1 - Query string'lerin ilki soru işareti ile başlar.
xxx.com/test.php&t1=BURAYASUBID&is=BURAYAKONUBAŞLIĞI
xxx.com/test.php?t1=BURAYASUBID&is=BURAYAKONUBAŞLIĞI
2 - GET methodunu kullanmadan önce isset kontrolü yapın. Eğer linkte aradığınız query string yoksa PHP kodu hata verecektir. Örnek:
$t1 = (isset($_GET["t1"]) ? $_GET["t1"] : 'boş' );
1 kişi bu mesajı beğendi.