zer
cakmakenes.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhaba arkadaşlar. Bugün kitapçıya Wordpress hakkında kitap almak için gittiğimde, kalın bir kitap gördüm. Algoritma'yı anlatan bir kitap. Ve bugün forumda bir kaç bölümde Algoritma'ya rastlayınca size sorayım istedim.
Nedir bu algoritma? Neler yapılabilir? Ne ile yapılabilir?
Açıkcası size sormak, Google'a sormaktan daha zevkli.. O yüzden cevaplarınızı bekliyorum. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Blog Yazarı + Tasarımcı
-
Ad Soyad
Ş** T**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
en basit şekilde söyliyeyim bir işe başlamadan önce çizmen gereken yol haritası gibi bişey
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Yapmayı düşündüğün işi kağıda şekil olarak döşeme. Yani ev, bina vs. yapacaksın. giriş nerden olsun çıkış hangi odanın yanında ne olsun. baca deliği pencere vs. hepsini planlama....
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
yazılım uzmanı
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
hocam algoritma = çözüm yolu, izlenecek yol şekilleri vs.
zer
cakmakenes.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Yorumlarınız için teşekkürler. Peki bunun web ile alakalı olan kısmı nedir hocam? Yani o koskoca kitap bu kadarcık şey için yazılmış olamaz diye düşünüyorum :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
evet genel olarak arkadaşların dediklerine katılmakla beraber bikaç ek yapmak istiyorum;
algoritma çok genel bir kavramdır. yiğidin yoğurt yiyiş şeklidir tabiri caizse.
algoritma programlamanın temelidir. bilgisayara nerden, ne şekilde başlayıp, nerede, hangi durumlarda ve ne zaman ne yapması gerektiğini söyleyen ve ne zaman duracağını söyleyen tanımların bütünüdür dersem herhalde yanlış olmaz.
web ile alakasına gelecek olursak, web ile değilde web programlama ile alakası var. her programalama diline algoritma ile hükmedersiniz.
basit gibi gözüksede çok detaylı ve derin bi konu aslında... bununla ilgili bir makale yazabilirim ilk fırsatta :)
zer
cakmakenes.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bakın o makale çok güzel olur :) Şu sıralar bilgisayar ile ilgili bir işi öğrenmek istiyorum. Uzun süredir kendimi wordpress, vbulletin gibi web sistemlerine vermiştim. Şöyle bir şeyler öğrenme hevesimde tam varken, sizce bu algoritma işinin temellerini atmalımıyım? Yani yararlımıdır? Ve neler yapabilirim? Onuda söylerseniz çok mutlu olurum hocam :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Ad Soyad
U** G**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
bir sistem üzerinde kendin tek tek elinle yapacağın şeyi otomatik olarak kendisinin yapmasını sağlamak amacıyla belirli kurallar ve formüller belirtmektir.
algoritmanın temeline ineceksen mat2'yi çok iyi kavraman gerekir.
zer
cakmakenes.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Yani bu sistemdede Matematiğe rastladık, öylemi :)