Isımtescil'e kayyum mu atandı? |
8 Mesajlar | 1.726 Okunma |
Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) adına faaliyette bulunduğu gerekçesiyle kayyum atanan İsim Tescil İnternet Teknolojileri AŞ'nin Üsküdar'daki merkezinde örgüte "himmet" adı altında finansal destek sağlamak için bir araya geldiği iddia edilen şüphelilere yönelik fezleke hazırlandı. Fezlekede Fuatavni adlı Twitter hesabını kullananlara nasıl bilgi akışı sağlandığı da deşifre edildi.
SUÇLAMALAR NE?
Fezlekede, aralarında örgütün üst düzey yöneticisi ve finansörü olduğu öne sürülen Abdullah Büyük ile imam nikahlı eşi Gülşen Kaya, Ercan Babacan, Murat Büyük, Hikmet Çelik gibi isimlerin de bulunduğu 18'i tutuklu, 5'i firari olan 32 şüpheli hakkında, "terör örgütü FETÖ/PDY yöneticisi ve üyesi olma", "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme", "terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamama", "terör örgütü propagandası yapmak", "silahlı terör örgütüne üye olma" gibi suçlardan dava açılması isteniyor.
Fezlekede, Üsküdar Bulgurlu Mahallesi Sevili Sokağı'nda bulunan İsim Tescil İnternet Teknolojileri AŞ'ye 1 Eylül 2015 tarihinde düzenlenen operasyonda, örgütün mütevelli heyetlerinden birisinin himmet toplantısı yaparken suçüstü yakalandığı anlatıldı.
Abdullah Büyük'ün başkanlığında İsim Tescil şirketinde her hafta salı ve çarşamba günleri toplanan bu mütevelli heyetinin, örgüte finansal kaynak sağlamak için Zaman, Bugün ve Meydan gazete aboneliği, himmet parası, öğrenci bursları, kurban paraları adları altında toplanacak paraların organizasyonunu yaptığı belirtilen fezlekede, bunun ise polis baskını sırasında yırtılan ve üzerindeki yazıların Salih Kıvrak'a ait olduğu kriminal raporuyla tespit edilen belgeden de anlaşıldığı vurgulandı.
"DEPOLANAN VERİLER ÖRGÜTÜN AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA KULLANILIYOR"
Fezlekede, FETÖ/PDY örgütünün ülke çapında yapılanmasında ve ülkenin stratejik kurum ve kuruluşlarına sızmada kullandığı en etkili yöntemin bilgi olduğu belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:
"Dünyada hakim bir gerçek vardır ki 'bilgi güç demektir.' Bu açıdan ele alındığında İsim Tescil firmasının 2016 yılı itibarıyla kayıt ettirdiği alan adı sayısı yaklaşık 600 bini bulmaktadır. Bu durumda firmanın 600 bin web sitesinin sahibi ve yöneticilerine, özelikle de kamu kurum ve kuruluşlarına ait iletişim, kimlik, banka hesap bilgileri ve ayrıca web sitelerinin trafik bilgileri gibi verilere sahip olduğu anlaşılmaktadır. Hatta hizmet verdikleri başta kamu kurumları ve belediyelerin mail akışını da izleme ve dolayısıyla da onları arşivleyerek örgüt adına, örgütün talimatları ve menfaatleri doğrultusunda kullanmaktadır. Günümüzde tüm veri akışları, yazışmalar ve haberleşmeler bilişim ağı üzerinden yapıldığı düşünüldüğünde bu firmanın örgüt açısından ne kadar önemli ve değerli olduğu, dolayısıyla da böyle bir şirketi emanet edecekleri kişinin de çok önemli ve güvenilir birisi olacağı anlaşılacaktır."
"BU BİLGİ VE VERİLER FUAT AVNİ'YE ULAŞTIRILARAK ALGI OPERASYONLARINDA ÇOK RAHAT KULLANILABİLMEKTE"
Firmanın gerek yurt içi gerek yurtdışında sahip olduğu sunucular ve vermiş olduğu sunucu hizmeti göz önüne alındığında bireysel ve kurumsal olmak üzere sahip olduğu sunucularda depolanan verilere erişim imkanın olabilmesinin de örgüt içinde İsim Tescil'in önemini bir kat artırdığı vurgulanan fezlekede, "Örgütün ilgisini çeken durum zaten verilerin depolanmasıdır. Çünkü depolanan veriler örgütün amaçları ve hedefleri doğrultusunda kullanılmaktadır. Mesela emniyete hosting hizmeti verdiğinde emniyet içerisinde yapılacak operasyon e-mail yoluyla ilgililere bildirildiğinde firmanın, firma çalışanlarının ve daha önemlisi de firmada çalışır gibi gösterilen örgütün sözde imamlarının haberi olmaktadır. Bu bilgi ve veriler kamuoyunda Fuat Avni olarak bilinen kişi ya da birime ulaştırılarak algı operasyonlarında çok rahat kullanılabilmektedir. Bu olay diğer kamu kurum ve kuruluşları için de geçerlidir" bilgisi verildi.
"İSİM TESCİL FİRMASI ÇOK STRATEJİK BİR ÖNEME SAHİP"
Fezlekede, özel sektörde ise kuruluş ya da kişilerin şahsi bilgileri temin edilerek ya onlardan himmet almak için ya da başka işlerini kolayca yaptırmak için şantaj amaçlı kullanıldığı belirtilerek, "Yine alan adı ve web sitesine ait dosyaların barındırılması için gerekli sunucu hizmetini İsim Tescil firmasından alan bir belediyenin online işlem verileri, e-posta trafik verilerine ulaşmak için İsim Tescil firması çok stratejik bir öneme sahiptir. Sunulan hizmetin fiziksel olarak karşılığının bulunmaması, hizmetin bulut teknolojisinde sunuluyor olması, sunucuların yurt dışında barındırılıyor olması nedeni ile FETÖ/PDY örgütünün kolay para aklama noktalarından biri haline getirmektedir" ifadelerine yer verildi. (AA)