-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Herkese merhaba, bu önemli konuyu genel olarak açtım. Bu konuda sizin fikirlerinizi ve tecrübelerinizi öğrenmek istedim. Ben bir programcıyım. Bir çok tecrübem ve bilgim var. Şu an Full stack developer olarak çalışmaktayım. (freelance) Elimden birçok iş geliyor. Masaüstü programlama, web programlama, seo vs. Aklımda ve üzerinde çalıştığım projeler de var tabi ki. Artık işleri yavaş yavaş büyütmek istiyorum. Bir ofis kurmak ve işleri daha kurumsal hale getirmeyi planlıyorum.
Aranızda böyle bir girişim yapan arkadaşlar mutlaka vardır. Bu yolda yaşadığınız zorlukları, olması gereken sermaye ve genel olarak düşüncelerinizi merak ediyorum. (Bir ofis kurmak gerekirse nerede hangi şehirde kurulmalı, ne zaman kurulmalı vs. gibi) Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Herkes iyi çalışmalar.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Üniversite Öğrencisi
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Böyle bir iş yerinde çalışıyorum. Size söyleyim; zorluklara karşı sabırlı, dayanıklı, azimli, düzenli & disiplinli olmak zorundasınız. Öbür türlü beceremezsiniz.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Muhasebe Uzmanı
-
-
Ad Soyad
H** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bir muhasebeciye gidin size mali kısmını anlatsın. Geri kalanlar zaten ofiste ihtiyaç duyduğunuz madde malzeme ve demirbaşlar olacaktır onuda cebinize göre alırsınız.
1 kişi bu mesajı beğendi.
öksürüğe ne iyi gelir https://neiyigelir.com/oksuruge-ne-iyi-gelir
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilişim
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam bir şirket açmak için 1000₺-5000₺ arası bir fiyata halloluyor muhasebesi noteri vs. Kurumsal olup çok büyüme planın varsa İstanbul,Ankara,İzmir en iyi yerler olur senin için. Ofis fiyatları 3 şehirde de farklılık gösteriyor. Sürekli karşınıza bir aksilik çıkar sabredin sabrettikten sonra her şey yoluna giriyor. Şimdiden hayırlı olsun
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Ekonomist
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba;
Türkiye'de girişimcileri bekleyen 2 büyük handikap var.
1. Para Kazanmanın Zorluğu
2. Vergi Sisteminin Anlamsızlığı
İyi bir muhasebeci ile görüşüp, tam olarak işinizi, giderlerinizi ve gelirlerinizi aktarmanız gerekli.
Onun dışında ofis giderlerini zaten hesaplamışsınızdır. Kurumsal yapıya geçmeniz iş anlamında size katkı sağlayacaksa geçin, yoksa aynı işi freelance olarakta yapabiliyorsanız bence hiç bulaşmayın.
Şimdiden başarılar, Allah bol kazançlar versin.
Hayat sıradan bir bakış açısıdır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
S** G**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. Kurumsala adım atmamın sebebi yaptığım işlerin ve hayata geçireceğim projelerin vergi sorunu oluşturacak kadar gelir getirebilir olması. Bunları freelance olarak yaparsam ilerde hesabıma olan para aktarımları vs. sorun olabilir ve ceza alabilirim. Öbür yandan projeleri geliştirirken de ofisi döndürecek kadar iş alımı yapmayı düşünüyorum. Sanırım sağlam referanslar edindikten sonra ofis işine girmem gerekecek.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Evinizin bir odasını ofis olarak gösterip şahıs veya ltd şirketi kurabilirsiniz. Daha sonra maliyetini karşılayabileceğinize inanıyorsanız ofis kiralarsınız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
satınalma/proje danışmanlık
-
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Dereyi görmeden paçaları sıvamayın
Önce iş fikrinizi a dan z ye yapın sonrası gelir zaten ne is yapmayı planlıyorsun