lostyazilim
tr.link

SEO ile ilgili kritik bir soru?

6 Mesajlar 632 Okunma
acebozum
tr.link

76623 76623 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 27.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1961
  • Beğeniler 482 / 484
  • Ticaret 51, (%100)
Arkadaşlar; [B]ahrefs[/B]'ten baktım örneğin; 500 domain siteme backlink sağlamış.
Google Webmasters'tan baktım 1000 domain siteme backlink sağlamış..

Ahrefs, anladığım kadarıyla mevcut backlinkleri gösteriyor.
Google Webmasters ise toplam backlinkleri gösteriyor. Silinenler dahil..

Şimdi benim burada merak ettiğim konu şu;

Geri bağlantı ile kötü, değersiz backlinkleri engelliyorum. Ancak zaten şuan bana backlink sağlamayan, kendi sisteminden beni silmiş backlinkleri de engellemeli miyim? Yani kısacası ahrefs'in gösterdiği backlinkleri mi değerlendireyim, yoksa Google Webmasters'ın mı?

Kısacası; geçmişte bana backlink sağlamış, ancak şuan bağlantıyı kaldırmış siteleri de geri bağlantı'dan engellemeli miyim?

wmaraci
reklam

ferzileyto ferzileyto Better Call Fevzi ! Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 188 / 420
  • Ticaret 12, (%100)
Google ağır çalışıyor, index alması da indexleri kaldırması da çok yavaş. Webmaster toolsdaki olaylar da aynı şekilde. Zaten son zamanlarda webmastertools'da birsürü hata oluyor, kendileri de yazıyorlar hatalar var dikkate almayın son zamanlardaki dalgalanmaları diye.

Webmasters Tools'da gördüğüm bana backlink sağlayan bir rakip site var, adamlar bir yazımızı kopyalamışlardı içerisinde link vardı, onu da footera koymuşlardı 200 civarı backlink gelmişti. Sonradan uyandılar ve kaldırdılar linkleri ve üzerinden 2 ay civarı zaman geçti ancak halen daha wmtools'da backlink görünüyor. Kağnı hızında çalışıyor orası yani.

Gözlemlediğim kadarıyla google'ın son yıllarda en stabil çalışan birimi adwords. Çünkü oradan para kazanıyorlar. Diğer hizmetlerini sallıyorlar gibi.

Geçmişte backlink sağlamış ancak şuan olmayan sitelerin ahrefs domain değeri, moz domain otoritesi seninkinden düşükse disavowla gitsin, zaten hayrı olmayacak.

Ama yüksekse bi zararı yok dursun bence.

• Üyelik 27.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1961
  • Beğeniler 482 / 484
  • Ticaret 51, (%100)
ferzileyto hocam sorumun tam cevabını alamadı. Sorum; kaldırılmış backlink site için önemli mi? Engellemeye gerek var mı?

ferzileyto ferzileyto Better Call Fevzi ! Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 188 / 420
  • Ticaret 12, (%100)
Yazının son 2 paragrafında

Geçmişte backlink sağlamış ancak şuan olmayan sitelerin ahrefs domain değeri, moz domain otoritesi seninkinden düşükse disavowla gitsin, zaten hayrı olmayacak.

Ama yüksekse bi zararı yok dursun bence.

yazmıştım ama.

wmaraci
wmaraci

nokta nokta Kurumsal SEO Çözümleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Web/Seo/ARGE
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad O** C**
  • Mesajlar 2585
  • Beğeniler 758 / 758
  • Ticaret 15, (%93)
nebiozkan

Kısacası; geçmişte bana backlink sağlamış, ancak şuan bağlantıyı kaldırmış siteleri de geri bağlantı'dan engellemeli miyim?

Tabi, engellemelisin, kapalı siteleri bile engellemelisin :) sıralama kaybı yaşatır.

NEWS KAYITLI SOSYAL MEDYA SATIŞ SİTELERİNE ORGANİK KEYWORD ALAN ADINDAN TANITIM YAZISI

• Üyelik 27.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1961
  • Beğeniler 482 / 484
  • Ticaret 51, (%100)
nokta kapalı siteleri engelledim de.
Eskiden backlink sağlamış ancak şuan zaten backlinki kaldırmış değersiz siteleri niye engelleyeyim?
Onu tam çözemedim zaten backlink yok :)

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al