-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
.
-
-
Ad Soyad
H** U**
-
-
-
Ticaret
19, (%95)
Merhaba arkadaşlar 19 yaşındayım gayrimenkul danışmanlığı yapıyorum üniversite olarak emlak yönetimi yazmıştım 2 yıllıkmış hiç bir işe yaramaz sanırsam ?
Sonuçta beceri ile alakalı ben bu işi yapabiliyorsam zaten istediğim ofiste çalışırım kimseye emlak yönetimi mezunuyum diye söylememe gerek yok. Maaşlı bir işte yada memur olmayı düşünmüyorum askerliği de kısa dönem yapmak ve çok daha sonra yapmak istiyorum. Sizce bu bölümü okumalı mıyım ?
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
emlakçılıkla müşteri ilişkileri önemlidir sonuçta güzel para var ama satabilirsen ve rekabetli bir meslek
youtube bayi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web-Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Kanımca "mesleki" düzeyde bakıyorsanız, eğer o meslek diploma şartı aramıyorsa o mesleği okumak kısmen "vakit" kaybıdır. Belki okulda göreceğiniz dersler, psikoloji ve sosyolojiye dair öğreneceğiniz yöntemler satışlarınıza +1, +2 etki eder fakat bu işin okulunu hiç okumamış, insan iletişimini çok iyi kurabilen ve karşısındaki kişiyi rahatlıkla manipüle edebilen birisi sizden daha fazla kazanacaktır.
Eğer "Yok benim insan iletişimim, satış ve pazarlama becerim gayet iyi" diyorsanız o halde bu işin bir de tekniğini ve teorisini almak size fayda sağlayacaktır. Yine de nacizane tavsiyem bu süreyi daha faydalı alanlara (dil öğrenmek, psikoloji öğrenmek, toplum mühendisliğini öğrenmek) ayırmanızdır.
Ranay
WM Aracı
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Bankacı
-
-
Ad Soyad
B** N**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Örgün öğretimde derslere katılarak okumak biraz zaman kaybı gibi.
Ayrıca diploma değil fakat sertifika için bazı halk eğitim merkezlerinden eğitim alınabiliyor sanırım.