lostyazilim
tr.link

Site Açılma Hızı

14 Mesajlar 2.137 Okunma
acebozum
tr.link

Machine Machine www.mybb.pro Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Front end Developer
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 1041
  • Beğeniler 327 / 328
  • Ticaret 12, (%100)
Merhaba,

SSL'den kaynaklı bir yavaşlama olmayacaktır. Çünkü, ssl http2 teknolojisini kullanmaktadır ve bu teknoloji http isteklerini daha hızlı yorumlayıp, ulaştırabilen bir teknolojidir haliyle ssl sitenizi yavaşlatmayacaktır.

Sitenizin yavaşlamasına sebep olan en büyük etken sitenizin içeriğidir. CSS,Javascript, Resim, Eklenti ve dışardan başka sitelerden çağrılan dosyalar vb bunlar yüklenmeyi geciktirme yapıyordur. Tek tek analiz edip, hangi dosyanın veya dosyaların açılışı yavaşlattığını tespit etmek gerekiyor.

Google pagespeed insight ve gtmetrix araçlarını kullanarak sorunlarınızı çözebilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla sitenizde cache eklentisi kullanmıyorsunuz, css ve javascript dosyalarınız sıkıştırılmamış haliyle olduğu gibi yüklemeye çalışıyor.

Wordpress için bir cache eklentisi kurun, önerim WP Fastest Cache eklentisidir.Ayrıca, dns'leriniz sanırım tam oturmamış,birkaç sorun mevcut dns kayıtlarınızda ve bundan kaynaklıda olabilir yavaşlama.

MyBB Türkçe Destek Forumu | mybb.pro
wmaraci
reklam

uLubatli38 uLubatli38 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 61
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 1, (%100)

yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Biraz önce baktığımda siteniz çalışmıyordu.

Düzelince bana yazın, yapmanız gereken adımları izah ederim.

Kolay gelsin.

Şuan hosting firması ile görüştüm ve farklı bir paylaşımlı sunucuya geçirdik Kişisel Blogum'u rica etsem şimdi site açılma hızını şimdi kontrol edebilir misiniz?

İyi Forumlar Dilerim.

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

uLubatli38 adlı üyeden alıntı

Şuan hosting firması ile görüştüm ve farklı bir paylaşımlı sunucuya geçirdik Kişisel Blogum'u rica etsem şimdi site açılma hızını şimdi kontrol edebilir misiniz?

İyi Forumlar Dilerim.

Pingdom analizinde açılış hızı normal görünmekte.

Ancak Gtmetrix analizde yer alan uyarılara göre düzenleme yaparsanız siteniz daha verimli çalışacaktır.

Serve scaled bölümünde yer alan resimleri kendi sitenizi yükleyip (optimize edildikten sonra) yayına alırsanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

Bu işlemden sonra sitenizde yer alan tüm resimleri Tinypng sitesinde optimize ederek tekrar yüklerseniz istenilen performansı yakalarsınız. Tüm resimleri düzenlemeyi düşünmeseniz bile en azından Optimize images bölümünde yer alan resimlerinizi optimize edin mutlaka. Uyarıda belirtilen 185 kb az bir oran değil çünkü.

Not: Linklerinizi kalıcı bağlantı ayarlarında ''Yazı İsmi'' olarak işaretleyin.

Kolay gelsin.

uLubatli38 uLubatli38 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.07.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Ögrenci
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 61
  • Beğeniler 2 / 2
  • Ticaret 1, (%100)
Sunucu değişimi ve ardından optimize ve fast cache, smush gibi uygulamaları yükleyerek optimize ettim. Site açılma hızı nispeten düzeldi. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.
İyi Forumlar

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al