XnCN
Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
merhaba arkadaşlar php framework olayına girmeye karar verdim php yi iyi derece biliyorum diyebilirim ve bu iki framework arasında kaldım sizce hangisini tercih etmeliyim? codeigniter'ın yüklenip kurulması daha kolay görünüyor , bu iki framework ile çalısmıs olan iyi yanlarını kötü yanlarını yazabilecek olan varmı?
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yok
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Ben framework bilmiyorum ama hep etrafımdan laravel duyuyorum.
swoorr
php,pwa web etc.
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
web developer
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
oop mantigini kavramak adina ci ile giris yapmani öneririm
XnCN
Yazılımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
A** H**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
@swoor oop mantıgını biliyorum hocam:) bu arada bu konuyu açmadan önce her iki framework 'de de basit birkaç geliştirme yaptım kendimce 2side rahat geldi , yakında bir proje geliştiricem ama ileride sorun cıkarmaması güvenlik bakımında iyi olması vb. nedenlerden dolayı hangisini kullanıcığımı netleştirmem gerek.
YORci
yorci.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Arkaplan Yazılım
-
-
Ad Soyad
I** Y**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Başlangıç ve acil projeler için ci, orta seviye ve komplex yapılar için laravel, profesyonel yazılımlar için symfony ya da zend
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mühendis / Coder
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Kendimce Ci ile Laravel'i kıyasladığımda laravel çok daha iyi bulmuştum. Bir kere syntax yapısı bile daha okunaklı ve daha düzenli. Ci de orm yapısı oluştururken third party kurulması gerekiyor. Artık büyük projelerde tercih edilmiyor. Ci'de routing işlemleri kullanıcıyı zorlarken laravel'de bunu tamamen çözmüşler diyebilirim. Ayrıca güvenlik bakımından da laravel gayet başarılı.
Laravel'in sevmediğim ve sadece benim değil herkesin şikayet ettiği tek şey örneğin 5.2.1 kullanıyorsunuz 5.2.3 çıktığında ikisi arasında bir farklılık olmamasını istersiniz ve güncellediğiniz de projenizin sorunsuz çalışmasını beklersiniz. Ama laravelde bu mümkün değil 5.2.1 versiyonunda çalışan projeniz 5.2.3 versiyonunda çalışmıyor bir bakıyorsunuz bazı kütüphaneleri çıkarmışlar laravel'den ve dosya yapıları değişmiş dolayısıyla kullanıcıları bu durum çok sıkıyor. Taylor Otwell'de bu gibi şikayetlerden sıkılmış.. ki hakli şikayetler şirketleşerek bu gibi sorunların artık olmayacağını söylemişler inşallah olur yoksa çok can sıkıcı bir durum.
Gelişmenin kendinizi geliştirmenin sonu yok. Sadece laravel değil tüm frameworkleri inceleyebilirsiniz. Zend, laravel, Ci, ruby vs öğrenebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Mühendis / Coder
-
-
Ad Soyad
F** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
@XncN evet o kadar şikayetle bunun olması gerekiyordu. Laravel başarılı bir sistem bana göre tüm projelerde rahatlıkla kullanılabilir. Laracast konusunda haklısın tüm sorunların çözümü mutlaka vardır ve gelişime de inanılmaz faydası olduğu gerçek. Projenizde başarılar dilerim ;)
2 kişi bu mesajı beğendi.
PhotoSky
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
photo shoper
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
codeigniter öğrenmeye çalışıyordum. Bırakıp Laravele doneyım mı ?