lostyazilim
tr.link

Server Değişikliği sonrası yarı yarıya hit düşüşü

4 Mesajlar 780 Okunma
acebozum
tr.link

hdfilmbak hdfilmbak Mustafa Kemal ATATÜRK Kullanıcı
  • Üyelik 30.04.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek technician
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 90
  • Beğeniler 36 / 9
  • Ticaret 2, (%100)
Arkadaşlar sitemde serverden kaynaklı sorun yaşandı ve başka bir servere taşıdılar. Ancak sitem ondan sonra %50 hit düşüşü yaşadı. Bu neden kaynaklı olabilir? Teşekkürler.

wmaraci
webimgo

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 2187
  • Beğeniler 1198 / 578
  • Ticaret 50, (%100)
hdfilmbak hiti olan siteyi serverden servere taşırken eski hostdan silmemek lazım yoksa hata veriyor. Googlebotları çok hızlandı son zamanlarda anında düşüş yaşıyoruz site kapalı kalınca. Ama illa yükselir gene başka bir sorun çıkmazsa.

Scrite Scrite WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek SEM - İnbound Marketing
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 747
  • Beğeniler 27 / 214
  • Ticaret 8, (%100)
Evet böyle bir sorun var geçen ay 130k hitli sitenin çektiğim 301'i hala oturmadı.

Ben böyle durumlar için siteyi her zaman cloudflare arkasında tutuyordum ama 301 yapınca bir anlık dalgınlıkta düz ip yayınladım zaten site oturmadı.

Hit düştü 50k civarına toplamda 10k olan paravanları 301 çektim allahtan onlar cf arkasındaydı oturdu toparlıyorum.

Cloudflare sadece dns olarak bile kullansanız bu tarz sorunları ortadan kaldırıyor bundan sonra aklınızda bulunsun.
impjix hdfilmbak

kişi bu mesajı beğendi.

cliaweb cliaweb Web Hosting Sağlayıcı Kullanıcı
  • Üyelik 05.03.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Hosting Sağlayıcısı
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad R** Y**
  • Mesajlar 1021
  • Beğeniler 356 / 356
  • Ticaret 8, (%100)
Merhaba hdfilmbak

Farklı bir açıdan düşünür isek belki yeni sunucunuzun barındığı network üzerinde bir firewall söz konusu olabilir. Size ilk gelen yüksek trafik botnet trafiği olabilir ve yeni network üzerindeki kurallar bu kötü trafiği süzüyor olabilir. Veya yazılımsal bir fw olabilir. Elbette en ideal incelemeyi sağlayıcınız yapmalıdır.

Saygılarımızla ...
hdfilmbak

kişi bu mesajı beğendi.

Linux Hosting | Linux Reseller | VPS | VDS https://www.cliaweb.com - İletişim : +90 (850) 885 10 39
wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al