noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
gün gün hit bilgileri mevcut mu?
uzantıların google gözünde eşit olduklarını varsayarak şöyle yorumlayabiliriz. ilk günler arama sonucunda hem tk hem com uzantılı siteler ardarda çıkıyordur. arama yapan insanlar her iki siteyi de görüp com uzantısını daha güvenilir buldukları için tk ya tıklamıyor ve com siteye giriyorlardır. zamanla google com un tk ya oranla daha fazla hit aldığını görerek tk yı sıralamada geriye atarken com daha önde çıkıyordur.
3 aylık hitlere bakarsak gün gün. ilk günler birbirlerine yakın hit alırken zamanla com daha fazla hit alarak arayı açmış olması lazım. şu an anahtar kelimede tk nın baya gerilerde olacağını tahmin ediyorum.
1 kişi bu mesajı beğendi.
n2b
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** G**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Üniversite ve devet kurumlarına ait uzantılar (.edu , .gov ) bildiğim kadarıyla daha resmi ve içerik bakımından daha doğru olduğu düşünülmekte. Alınan backlinkleri incelediğimizde edu ve gov kaynaklı backlinkler herzaman daha güzel etki sağlıyor.
Diğer domainleri incelediğimde genel olarak .tk domain dahil olmak üzere ücretsiz dağıtılan hostinglerdeki subdomainlerle bile çalıştım. Genel olarak site hızı, içerik dolguluğu ve google a geridönüşler önemseniyor.
Bu arada tk uzantısı tam olarak hatırlamıyorum bir ada ülkesine ait diye biliyorum ve google da tk uzantısına sahip 🙂
KDOGAN
Burada 13 Yıl
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
K** D**
-
-
-
Ticaret
131, (%99)
Kullanıcı deneyiminde önemli bir yer kaplıyor.
Bu da on page SEO için önem taşır. Direkt girişler yükselir. Bu yüzden sitenin yükseldiği gözlemlenebilir.
Off page SEO mantığında herhangi bir farkları bulunmuyor.
On page için ne kadar önemli, bu da tartışılır. Zira siteniz genel bir blog ve marka değilse direkt girişler ne kadar çok olur, bilinmez.
Tamamen kullanıcı deneyimiyle alakalı. Ucu buraya dokunuyor. Ama insanlar artık farklı uzantıları da akıllarında tutuyor. Bu yüzden fark yoktur diyebiliriz.
Sizin deneyiminiz makale başlıklarından kaynaklı. Com siteye hit alabilecek başlıklar girilmiştir. Tahminim bu yönde.
İyi forumlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
bilgisayarcı
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
kendi kişisel deneyimim com net org info co online bu domainler aynı etkiye sahip ama digerleri kesinlikle bunlar gibi etki göstermiyor arkadaşın dediği kim ne derse desin kendi tecrübem
samsa
Ne Mutlu TÜRK'ÜM Diyene
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
turizm
-
-
Ad Soyad
T** O**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Populer uzantilar avantaj,digerleri isini zorlastirir. Free uzantilarla hic yorulma.