lostyazilim

Hiti Artmayan Website Sahiplerine

28 Mesajlar 4.895 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Neymaro Neymaro WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad H** Ü**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 27 / 16
  • Ticaret 1, (%100)
Herkese hayırlı akşamlar.

Çoğu zaman karşılaştığım ve webmaster için basit durumlardan dolayı bilmeyenlere bilgilendirici olması açısından birkaç bilgilendirici satır yazmak istedim.

Herkesin bildiği konular gibi durmakta ancak özellikle yeni webmaster arkadaşların sıklıkla yaptığı hataların başında taglar hakkında bilgi sahibi olmamak.

Meta tag’lar HTML kodunuzun HEAD bölümüne yerleştirilmiş bilgi etiketleridir. Arama motorlarına site ve içeriği hakkında bilgi sunar.

En Önemli Tagler : Title , Description , Robots , Content-Type , (KeywordS eski önemini kaybetti ancak yinede kullanılabilir.) gibi etiketler. Bazıları eklentilerle birlikte karşımıza çıkacaktır.

Örneğin bir SEO eklentisi yüklersek,ayarlamalarla birlikte Title ve Description ona göre şekillenecektir. SEO konusunda çok büyük etkene sahiptir.

( Sitenizde kodu header kısmında yer almaktadır. Anasayfanıza gelip CTRL + U yaptıktan sonra " diye araştırdığınızda sitenizde bulunan meta tagları bulabilirsiniz. )

Wordpress Kullanan Arkadaşların Yüklemesi Gereken Bazı Önemli Eklentiler
- Yoast All SEO veya All in one SEO
- Akismet < Zaten yüklü ancak sık sık karşınıza gelecek spamlerden sıkılıyorsanız etkinleştirip anahtar kodu alın. ( Bazı webmaster arkadaşlar, sıkılmayıp tek tek yorumları değiştirerek SEO puanını artırabilirsiniz. Arama motorları yorumları sever. )
- Better Wordpress XML Sitemap : Deneyimlerime göre en iyi olan sitemap eklentisi. Ancak Yoast'ı tercih etmek isteyen, Yoastın içinde olan haritayı kullanabilir.
-SEO Friendly Images
- Wp Smush veya buna alternatif olarak "optimizilla.com" üzerinden yükleyeceğiniz bütün fotoğraf ve resimleri optimize edebilirsiniz. Açıkçası ben optimizilla kullanıyorum. Çünkü boyut farketmeksizin optimize ediyor.

-----------------------------------------

---- Yeni Güncelleme ----

Domain Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler

• Anahtar Kelimeyle Tam Uyumlu olması. ( Yani "L Karnitin" satışı yapacağınız bir website yapacaksanız; anahtar kelimeniz "l karnitin" ise, bu kelimenin tam uyum için domainde mutlak yer alması gerekmektedir. )

• Maksimum 3 kelimeden olmasına dikkat edilmelidir. ( l karnitin satış bayiliği yerine volumelerine göre l karnitin satış veya l karnitin bayilik kelimesiyle almak daha mantıklı olacaktır. )

• Akılda kalıcı ; kolay ezberlenir olmalıdır. Yani gidipte sırf sevdiniz diye rastgele domain almak, ulaşmak istediğiniz kelimelerde size masraf açacaktır.

• Başka birinden alıyorsak; mutlaka ceza kontrolü ve yaşına dikkat ederek almalıyıd.

• Uzun süreli tesciller her zaman daha avantajlı olacaktır. Örneğin 2 yıllık bir domain ile 1 yıllık domain arasında aynı çalışmaları yaparsanız, 2 yıllık kayıt edilmiş domainler daha üst sırada yer alacaktır.

• Whois Gizlemekten Kaçının! ancak yinede gizlemek istiyorsanız CloudFlare kullanmanızı tavsiye ediyorum. Spam saldırısınada CloudFlare ile çözüm bulabilirsiniz.

• Site geçmişine bakmayı unutmayın. https://web.archive.org/ sitesinden alacağınız domainin geçmişte kötü bir sektöre bulaşmadığından emin olabilirsiniz.

-- Devamı Gelecek -- ( Niche seçimi , Pagespeed , Backlink Alımı, Tanıtım Yazıları gibi konulara bilgim olduğu kadar değineceğim. )

( Eleştiriye de öneriye de açık bir konudur. Eklemeler, çıkarmalar yapabiliriz. Hatalı cümlem olduysa affola. Aceleyle başladım konuya. Gün gün güncellemeye çalışacağım. )
FreeWaLLe EnesAli FARKHOSTiNG

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

FARKHOSTiNG FARKHOSTiNG www.farkhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Hosting
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 127 / 130
  • Ticaret 3, (%100)
Mesajım bulunsun :)
Hayırlı satışlar hocam.
Neymaro

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad H** Ü**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 27 / 16
  • Ticaret 1, (%100)
Hocam yanlış anladınız :). Satış yapmıyorum, sadece webmaster adayı arkadaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla paylaşıyorum.

Yinede teşekkürler yorumunuz için.
:)
EnesAli

kişi bu mesajı beğendi.

FARKHOSTiNG FARKHOSTiNG www.farkhosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Hosting
  • Konum Adana
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 418
  • Beğeniler 127 / 130
  • Ticaret 3, (%100)

Neymaro adlı üyeden alıntı

Hocam yanlış anladınız :). Satış yapmıyorum, sadece webmaster adayı arkadaşlarımızı bilgilendirmek amacıyla paylaşıyorum.

Yinede teşekkürler yorumunuz için.
:)

Pardon ben *** daki konunuza baktım :)
Neymaro

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

TEKNOATU TEKNOATU Asla Pes Etme... Kullanıcı
  • Üyelik 20.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilgisayar Programcılığı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 335
  • Beğeniler 24 / 56
  • Ticaret 0, (%0)
Güzel bir yazı olmuş devamını bekliyorum.
Neymaro

kişi bu mesajı beğendi.

" Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. "

mimarcan mimarcan Mimar Kullanıcı
  • Üyelik 11.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Mimar
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad İ** Y**
  • Mesajlar 663
  • Beğeniler 1244 / 182
  • Ticaret 2, (%50)
Bilgiler için teşekkür ederim. Mesajım bulunsun
Neymaro

kişi bu mesajı beğendi.

Link Link WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 04.01.2013
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Seo Danışmanı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 1548
  • Beğeniler 379 / 426
  • Ticaret 46, (%100)
backlink satış konusu açmış adam serbestse bizde açalım

• Üyelik 18.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad H** Ü**
  • Mesajlar 39
  • Beğeniler 27 / 16
  • Ticaret 1, (%100)
Sende ayrı bi türsün hocam. Kaldırayım linki sorun değil. ***da açtığım konuyu paylaştığım için öyle yazdım.

Bazen iyilik yaparken 2 kez düşünmek lazım demek ki.

haliltas63 haliltas63 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Elektronik
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** T**
  • Mesajlar 360
  • Beğeniler 17 / 116
  • Ticaret 3, (%100)
Hocam bilgiler için çok teşekkürler devamin bekliyoruz
Neymaro

kişi bu mesajı beğendi.

mrtrclb mrtrclb WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Blogger
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** E**
  • Mesajlar 1379
  • Beğeniler 538 / 538
  • Ticaret 7, (%100)
*** a bi kabul edilmedik anasini satiym..konulara bak be tesekkurler
Neymaro

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)