lostyazilim

Google Adsense Hataları Ve Çözümleri. <elimizden geldiği kadarı ile>

2 Mesajlar 1.171 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

YKaraaslan YKaraaslan WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.08.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 150
  • Beğeniler 15 / 20
  • Ticaret 3, (%100)

Merhaba ! Bu gün yazı yazmadığımı fark ettim ve sizlere güzel bir makale yazdım umarım beğenirsiniz.

Bu makalemde sizler için blogumu biraz tehlikeye attığımı söylemeliyim. Google amcayı biraz sinirlendirmi olsam da sizler için bir Google Adsense deneyimi kazandım. Bu makalemde bu deneyim hakkında sizlere şu anda dev bilgiler paylaşıyor olacağım. Bu deneyimi bir tek şahsımın paylaştığını biliyorum çünkü ne kadar arasam da bulamadım hiçbir web sitesinde. İki adet Adsense başvurusu gönderdim ve ikisinde de kabul edilmedim . Kabul edilmeyince de bu yaptıkları analiz sonucu da benim gmail'ime gönderildi. Yapılan analiz sonuçlarına bakarak ayrıntılı bir şekilde sizlere bir bölüm açtım. Şu anda sizleri bir blogda olmazsa Adsense olmaz konusu hakkında bilgilendireceğim.

Haydi analizimizi yapmaya başlayalım.

1) Yetersiz İçerik

Arkadaşlar bu Adsense raporu en çok karşılaşılanlardan biridir. Herkez "Yetersiz İçerik" raporunu gördüğü zaman seri bir şekilde makale yazmaya başlar. Tamam. Makale sayısı önemlidir. Ama bu sorunun tam çözümü bu değildir. Bu sorunun gerçek çözümü üç ana gövdeye ayrılır. Bu sorunun gerçek çözümü aslında tamamen makalenin kalitesine, makalenin sayısına ve en önemlisi makaledeki kelime sayısıdır.

Makale sayınızın önemini , makale sayınızı ve makaledeki kelime sayınızı dengede tutmanız çok önemlidir. Bu konuları sizler için ayrıntıya açmakta faydalı bir iş yapacağımı düşünüyorum. Bu şeyleri dengede tutmanız hem blogunuzu ileri safhalara taşır hem de blogunuzun Google Adsense'de değerinizi çok yükseltir.

1.1) Makale Sayısının Önemi.

Makale sayısının önemi Google gözünde çok değeri vardır fakat yukarıda açıkladığım gibi, her şeyin dengede tutulması gerekli.

Makale sayısı okuyucu sayınızı çok etkiler. Okuyucularınızın artması , blogunuzun belirli rank sitelerinde değerini yükseltir. Makale sayınızın artması aynı zamanda Google gibi belirli sitelerden " index " almanızı sağlar. Mesela benim blogumun "index" sayısı çok azdır. Makale sayım kadardır yani. Makale sayımın az olması ve kelime sayısını az tutmam da bu " index " kavramından almamama neden olabilir. Bundan yola çıkarak benim sitemin gelişme çağında olduğunu savunabiliriz.

Kısacası hem denge sağlanmalı hem de makale sayısı dengede tutulmalıdır.

1.2) Makale Kalitesi.

Makalenizin kalitesi de çok önemli bir özelliktir. Makalenizin hem fazla okunması hem de Google tarafından beğenilmesi için çok önemlidir. Makale kalitesinden anlatmaya çalıştığımız şey makalenizin özgün olmasıdır.

Özgün yazının en önemli faydası Google sıralamanızın aşırı bir şekilde yükselmesidir. Google sıranızın yükselmesi demek okuyucu sayınızın artması demek , okuyucu sayınızın artması demek alexa sıralamanızın daha iyi yerlere ulaşması demek , bu da sizlere Google Adsense haricinde daha fazla ve daha iyi fiyata sitenize link yeri pazarlama yapabilmenizi sağlar.

Bunu Google Adsense alacaksanız önermiyorum çünkü Google çok reklamı spam olarak görür ve bu da tabi Adsense'ye giremiyeceğinizi gösterir. Özgün yazı yukarıda da gordugunuz gibi kaliteli bir blogun şah damarı denebilir. Kaliteli bir blog. Kaliteli bir yazı ve sonuç olarak da Reklam + Gelir zinciri.

1.3) Makalede Kelime Sayısı

Bir makalenin kelime sayısı aslında bir makalenin şah damarından , kalbinden de öte. Beyini sayılabilir. Okuyucu çeken en önemli faktör kelime sayısıdır. Aynı zamanda blog yazılarınızın kelime sayısı sizleri batırma olasılığı da yüksektir. Aslında bundan kastımız kelimeleri muhteşem bir biçimde kullanmanız gerekmektedir. Eğer kelimelerinizi okuyucu çekemeyecek bir durumda düşünüyorsanız bizce blog yazarlığını bırakmalısınız. Eğer bırakmazsanız boşa zaman kaybı yapmış olursunuz.

Bu bloglardan birine örnek isterseniz benim blogumu sizlere tatmin edeyim. Eğer kelime kullanımınıza güvenmiyorsanız okuyucularınızı düşünün. Kelime sayınızı da düşürün. Bir müddet yazı yazarsanız zaten kendinize gelirsiniz ve uzun blog yazılarına başlarsınız. Hem de kelimelerinizi az bir şekilde Adsenseye sunarsanız başarısızlık ile birlikte hüsrana uğramak zorunda kalırsınız.

Bizlerin Adsense taliplerine söyleyebileceğimiz tek şey bir makalenizin en az 500 kelimeye sahip olmasına ve anlamlı kelimeler kullanılmasında fayda var.

2) Güncellik

Bir blogun güncelliği blogun kalitesini gösterir. Eğer blogunuzda açtığınız günden beri yazılarınız güncel ise ve hala güncelliğini koruyor ise , makaleleri kaliteli , kelime sayılarınızı yüksek tutuyor iseniz Google Adsense'nin sizi kabul etmesi kaçınılmaz bir durumdur.

Google her sitenin güncelliğine önem verir. Güncelliğe önem verir okuyucu sayınız büyük bir şekilde artar ve boşa reklam parası vermemiş olursunuz.

Her gün bir adet makale yazarsanız ve bu makaleniz yukarıdaki kurallara uyarsa ( kelime sayısı, makale kalitesi ) Googleden o kadar index alırsınız. İndex sayınızın fazla olması Google'de kıymetinizi arttırır. Ki eğer benim anlattığım ve anlatacağım kurallara uyarsanız siteniz bir , iki ay içerisinde Google aramalarında ilk sayfalara girersiniz. Bu faktor de okuyucu sayınızı çok etkiler.

Gördüğünüz gibi bir blog herhangi bir yardım olmadan da blog okuyucuları düzenli olursa okuyucu çekebilir.

3) Yorumlar

Arkadaşlar yorumlar bir blog için çok önemlidir. Okuyucunun blogunuzu önemseme değerini , seviyesini gösterir. Eğer gerçekten tanımadığınız birkaç okuyucudan yorum alırsanız blogunuz gelişmesini bitirmiş bir duruma girmiş, artık tam bir blog haline gelmiş sayılabilir. Ve bundan sonra da güncelliğinizi kaybetmeden makalelerinizi özgün ve kaliteli yazabilirseniz gerçekten çok iyi yorumlar alırsınız.

Yorumlar sizin için çok önemli olmasa da yorumu sayısı "2" olan blog ile yorum sayısı "100" olan bir makalenin kesinlikle aynı kefeye konulması Google Adsense'ce yasaktır. Bu nedenle her yorumu önemseyiniz ve her yoruma cevap veriniz ve okuyucu sayınızı kendi ellerinizle yakalayınız .

Yorum sistemine çok önem vermelisiniz. Çünkü yorumsuz bir blog cansız sayılabilir. Blogunuzu ilk günlerde ( ilk bir ay boyunca ) yaymanıza pek gerek yoktur. Makale sayınız 30 'u geçtiğinde eğer yayarsanız en azından okuyucularınıza çok yönlü olduğunuzu gösterme şansını yakalayabilirsiniz. Eğer okuyucularınıza makalelerinizi beğendirebilirseniz yorum atmaya başlarlar ve böyle de devam ederseniz yani makaleleriniz yukarıdaki önemli kurallara uyarsa yorum sayınız aşırı seviyede yükselir.

Türkiyede en gelişmiş bloglardan biri olmak yorumlara bağlıdır. Blogunuzda sürekli olarak yorum almanız yukarıdaki dört temel kurala uymanız dahilinde blogunuzun 3 ay'da gelişimini tamamlamış olması demek olabilir. Benim bu temel kurallara uyduğum pek söylenemez fakat uyup da kısa sürede gelişen arkadaşlarım olduğunu söylemeliyim.

5) Spam Durumu

Arkadaşlar bu durum çok önemlidir. Bu durumun birçok nedeni olabilir. Bu sorunu kendimde almadım fakat en çok bu durum yüzünden Google Adsense kabul etmez. Bu durumun nedenlerini ayrıntıya açmamıza gerek yoktur. Spam durumunun en büyük sebebi sitenizde fazla reklam bulunmasıdır. Fazla reklamın yararı yoktur çünkü Google sizi kabul etse bile kimse o reklamlara tıklamayacağından kabul etmez. Bir nedeni de boş boş kimsenin okumayacağı saçma salak konulardır. Diğer bir nedeni de fazla eklenti - widget'dir. Bunlar dışında da Adsense spam analiz sonucunu size göndermez. Blogunuzda taşkınlığa yer vermemeniz dahilinde bu sorun ile karşılaşmazsınız.



Kaynak: http://tamincele.blogspot.com/
 

 

wmaraci
reklam

snaipersoldier snaipersoldier WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek memur
  • Konum Bitlis
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 1 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
bloğunu incelemek istedim ancak blog bulunamıyor ne oldu sorun nedir
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al