Bilim insanları, kendi kendini geliştirebilen ve elde ettiği verileri işleyerek kendi lehine çevirebilen bir yazılım üretmeyi başardı. Söylenilene göre bu yazılım, birçok kolaylık sağlarken bir yandan da oldukça tehlikeli sonuçlar doğurabilir.

Daha önce kendi kendine kod yazabilen bir yazılım geliştirmenin imkansız olduğu söyleniyordu, ancak bilgisayar devi Microsoft ve Cambridge Üniversitesi’nin ortak çalışması ile ortaya çıkan sonuç birçok kişiyi hayrete düşürdü. Kendi kendini geliştirebilen bu programa DeepCoder adı uygun görüldü. Aslına bakarsanız, kendi kendini geliştirebilen yazılım, program, yapay zeka gibi terimler teknoloji dünyasında oldukça duyuluyor. Ancak bu DeepCoder, diğer hemcinslerinden oldukça farklı. Onu farklı kılan özelliği ise, ilgili programlardan kod çekebiliyor olması. DeepCoder, çektiği kodları derleyerek yeni programlar, yeni yazılımlar ortaya koyuyor. Yani bu kodları düzene koyarak kendi lehine kullanıyor.

Söylenene göre yeni yapay zeka ürünü olan DeepCoder ile, kod yazmayı hiç bilmeyen biri bile, kolaylıkla yazılım oluşturabilir. Böyle bir programın ya da yapay zekanın, oluşturabileceği tehlikeler düşünüldüğünde insan oldukça tedirgin oluyor.

Uzmanların söylediğine göre bu program birçok yazılım mühendisini işsiz bırakabilir. Çünkü DeepCoder, istenilen yazılımı kendi kendine, başkasından hiç yardım almadan oluşturabiliyor. Böyle bir teknolojinin kötü amaçlı insanların eline geçtiğinde ise ne denli geri dönüşü zor zararlar oluşturabileceğini düşünmek bile birçok kişiyi endişelendiriyor. Söylenilene göre, kimseye ihtiyacı olmayan bu yazılım kendi kendini geliştirerek geri dönüşü çok zor yıkımlar verebilir. Yeterince kontrol edilemez ise dünyayı sarsabilir. Yani DeepCoder her ne kadar rüya gibi bir proje gibi görünse de, aynı zamanda yanlış kişilerin eline geçtiğinde kabus olmaya oldukça müsait bir proje.

Barutta Çinliler’in kutlamalarda kullandığı bir eğlence aracıydı, artık günümüzde en yaygın kullanılan kitle imha silahlarından biri…

Yapay Zeka