lostyazilim
tr.link

Bu siteler nasıl kapanmiyor?

26 Mesajlar 7.113 Okunma
acebozum
tr.link

altugse altugse Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 28.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** Ş**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 2 / 18
  • Ticaret 0, (%0)
Dizipub , dizibox Türkiye'de en çok ziyaret edilen 50 site içinde Alexa verilerine göre dünyada ilk 2 bin içinde peki bunlar neden telif vs yemiyor dizi yayınlamak artık serbest mi dizimag'in içinden geçmişti zamanında adamlar ne suçu vardı :D

wmaraci
reklam

Walwe Walwe WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** B**
  • Mesajlar 83
  • Beğeniler 37 / 20
  • Ticaret 0, (%0)
Bende merak ediyorum.

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Türkiyede hukuk biraz yavaş ilerliyor ve bazı hukuksal açıkları kullanıyorlar. Domain mahkeme kararı ile engelleniyor onlarda başka domaine geçiyorlar.

SefaCanDemir SefaCanDemir Front-End Developer Kullanıcı
  • Üyelik 10.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Front-End Developer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1345
  • Beğeniler 234 / 472
  • Ticaret 12, (%100)
kelebek bir çok dizi sitesinin domain değiştirdiğini gördüm fakat dizipub ile dizibox kendimi bildim bileli aynı domaindeler.

sefacandemir.com.tr
wmaraci
wmaraci

Batuhnrr Batuhnrr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Genç Girişimci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad B** V**
  • Mesajlar 524
  • Beğeniler 98 / 97
  • Ticaret 60, (%100)
hdfilmcehennemi filmifullizle gibi siteleri de unutmayalım
53456

kişi bu mesajı beğendi.

cahede cahede Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.01.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Y** A**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 72 / 42
  • Ticaret 5, (%60)
arkadaşlar bunlar whois bilgilerini gizliyor sunucuları dışardan alıyorlar yani ulaşmaları zorlaşıyor mesela rusya,çin,tayland'dan alıyorlar veya sunucularında bazı ip ulaşımlarını engelliyorlar karmaşık bir sistem yapısı oluşturuyorlar.Rusyadan alıyorlar taylanda bağlıyorlar veya tayland'dan alıyorlar çine bağlıyorlar.
maribro123

kişi bu mesajı beğendi.

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)

SefaCanDemir adlı üyeden alıntı

kelebek bir çok dizi sitesinin domain değiştirdiğini gördüm fakat dizipub ile dizibox kendimi bildim bileli aynı domaindeler.

Dizipub evet hala aynı domainde fakat popülerliği pek kalmadı gibime geliyor. Dizibox ise domain değiştirdi.

sofu44 sofu44 Mumince.com Kullanıcı
  • Üyelik 13.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad T** Ö**
  • Mesajlar 1149
  • Beğeniler 5 / 377
  • Ticaret 0, (%0)
Geçenler de bu tarz dizi sitelerine bir operasyon yapıldı. O zaman bizzat kendim bir olaya şahit oldum. Dizilab com domaini kapatıldı. Adamlar hemen dizilab.net ve org aldılar. Daha sonra bu operasyonlar bitenw kadar sanki site kapatılmış gibi bir index attılar. Tabi bunu gören bizim operasyonu yapan yetkililer bu site kapatılmış diye siteyle ilgili işlem yapmadilsr. Aradan zaman geçince hemen. Dizilab.net olarak devam ettiler.

Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com

fruzgar fruzgar ProPvPServerlar Kimlik Onayı
  • Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)
Dizimagin kapanma sebebini hatırlayalım. Paylaştıkları dizi ve filmleri adam evinde şahsi sunucusunda bulunduruyordu. Hatta evine girilip yayın yapamaması için şahsi sunucularına el konuldu.

Şimdi gelelim bahsettiğiniz sitelere. dizilab, dizibox, dizipub gibi sitelerde dikkat ederseniz bölümler kendi şahsi sunucularında değil video paylaşım sitelerinde yer almaktadır. Openload, ok.ru, mail.ru gibi siteler.

Bir dizinin bölümünün konusunu açmak başka yerden alıntılamak suç değildir. Telif işlemini şirketler openload, ok.ru, mail.ru gibi sitelere bildirip ilgili hesabı kapattırırlar ki bunuda çok görüyoruz. Sürekli linkler kırılıyor neden çünkü hesaplar kapatılıyor.

Görünüşe baktığında olay şuna benzerdir:
Youtube'da Star Tv'nin bizzat kendi paylaştığı bir dizinin bölümünü embed koduyla aldın ve sitene ekledin ve kullanıcılarının ulaşmasını sağladın. Bunda yanlış veya teliflik bir durum var mıdır? Eğer teliflik durum olsaydı embed hakkı verilmezdi.

Film ve dizi sitelerinde de benzer işleyişi kullanarak sitelerini telif sorunlarından korumaktadırlar.

ferzileyto ferzileyto Better Call Fevzi ! Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek E-Ticaret
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** Ç**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 188 / 420
  • Ticaret 12, (%100)
Telif yemeleri lazım dava açılması lazım, bunlar olmadan devlet birşey yapmaz. Danışıklı dövüş olabilir diye kıllanıyorum yoksa siteyi kapatmıyorsa bile en azından domaine türkiyeden girişi engeller adamlar domain değiştirmek zorunda kalır. Alan razı veren razı durumu olabilir

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 3 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 3 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al