-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Upload hızım düşük olduğu için bir şeyler arayışındayım. Vps falan gördüm . Vps tam olarak ne işe yarıyor?
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
T** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Vps sanal sunucu demek. Hosting aldığınız sunucuları adamlar sizin için programla bölüyorlar ve örneğin 4 gb ramli bilgisayarı 8 kişiye pazarlıyorlar. Burada herkes eşit miktarda kullanıyor diyemezyiz. Kimisi bu 4 gb ramin 1 gb ini kullniyor kimisi 250 mb ını.
Yani vps sanal sunucu demek. Normal internet ile alakası yok. Genelde site sahipleri kullanır.
Hayatı Mümince Yaşamak İsteyenlerin Mekanı
https://mumince.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Software Developer
-
-
Ad Soyad
Y** Ş**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
VPS (virtual private server) yani sanal sunucu demektir paylaşımlı sanal sunucudur bu.Örneğin elinde fiziksel bir sunucu var sen buna sanallaştırma işletim sistemi kuruyorsun örneğin bu işletim sistemi esxi diyelim bu işletim sayesinde fiziksel sunucunun donanım özellikleri çerçevesinde yeni sanal sunucu oluşturu ram boyutu hdd boyutu verebilirsin ip tanımlayıp dışarıya çıkış yapmasını sağlayabilirsin normal bildiğin bilgisayar gibi kullanırsın yani :) tabi bu tür sanal sunucular daha çok hosting işlemleri için ya da oyun serverleri için gibi vs vs genel manada sunucu ve hosting yönetimi için kullanılır :) yani dilim döndüğünce anlatabilmişimdir umarım hayırlı geceler :)
birde VDS var buda (virtual dedicated server) aynı şekilde bu da sanal sunucudur fakat isminde gördüğünüz üzere dedicated geçiyor yani ayrılmış ram ve cpu sadece bu sanal sunucuya aittir asla kimse kullanamaz paylaşımlı değildir.VPS ile VDS arasındaki en büyük farklardan birtanesi budur.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Kurumsal, E-ticaret ve Özel Yazılım ve SEO İhtiyaçlarınız İçin BCYSoftware Solutions firması olarak yanınızdayız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
IT Expert
-
-
Ad Soyad
K** G**
-