gndz
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
İş Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
K** G**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Onu bitireyim, bunu çökerteyim diye bir mantık ile bu yollara girilmez. Ayrıca hem Sahibinden i bitireceksin hem de "ben şirket açmak zorunda mıyım" diye soracaksın. Hukuki anlamda yasal sorumlulukları nasıl halletmeyi planlıyorsun? Vergileri, ödemeleri ? Mesela kurumsal üyelere fatura kesimleri vs.
Rekabet kurallarını ise hiç söylemiyorum bile. Bu düşünce ile bırak para kazanmayı, ömrün oradan alacağın rekabet cezalarını ödemekle geçer. Bir dava süreciyle bitirirler seni. Kurumsallaşmazsan bu dava haklı sebeplere dayanır.
Kısacası girişimcilik böyle bir şey değil. "Benim böyle bir projem var. Fayda ve gelir modeli şudur? Rakiplerim şunlardır? Pazar payı hedefim ulusal bazlı olarak şu, küresel anlamda ise şöyledir. Şu kadar yetkin çalışan/kurucu ile şu kadar sürede bir hedef belirlemiş durumdayım. Sermaye gücüm ve krizler karşısında hareketlerim şunlar olacak. Data olarak ciddi bir güce sahip olmayı hedefliyorum ve bunlar içinde şu hedeflere yönelik reklam ve markalaşma harcamaları düşünüyorum."
İşte bunlar konusunda çözümlerin var ise o zaman bu yola girersin. Yoksa yazık edersin. Şu anda Türkiye'de girişimlerin batma durumu tam bir facia, tam bir çöplük. Bunun temel nedeni de, bu bahsettiğim hususlarda yetersiz, bir o kadar donanımsız ve akıllı girişimcilikten uzak hareketler. Nacizane tavsiyelerim bunlar.
İş Geliştirme, Hukuk ve Danışmanlık
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** V**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Aylık 30 milyondan fazla ziyaret edilen bir site. Kimin olsa aynı reklam poltikasını uygular.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İş Geliştirme Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** C**
-
-
-
Ticaret
24, (%100)
Adamların günlük geliri 100 bin TL üzerinden sen 1 senede 20 bin lira harcayarak sahibinden nasıl bitirmeyi düşünüyorsun bu değildir sanırım başka bir köyün olmalı