-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Arkadaşlar merak ediyorum bu aralar baya film & dizi siteleri kuruyor herkes. bunun olayı nedir? bazı yerlerde yasal olmadığını ve mahkemeye kadar varacağını gördüm.
Film & Dizi sitesi kuran arkadaşlar nasıl yürütüyor? telif haklarını nasıl aşıyorlar? biri aydınlatsın lütfen.
pubhane
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
K** E**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Telif uyarilariyla ilgili ulaşılabilir bir mail adresi bu işin püf noktası. İlgili telif içeriğini kendi sunucunuzda barindirmadiginiz sürece ve gelen telif uyarılarına dikkat ettiğiniz sürece sorun yaşamazsınız. Ancak genelde şöyle olur. Piyasada çok tercih edilen diziler genelde telif uyarısı atar. Sizde ilgili içeriği kaldırmak zorunda olduğunuz için hit kaybı yaşarsınız. Tek başınıza yapılabilecek bir iş değil. Ekip kurmali ve öyle hareket etmelisiniz. Ayrıca sektör içindeki diğer sitelerden farkınız olmalı ki insanlar sizi tercih edebilsin..Bu sektör gerçekten deneyim isteyen bir sektör cevrenizde ekip oluşturacağınız deneyimli kişiler yoksa bence de çok bulaşmayın
Yaman
Yazıyor...
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Ş** Y**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Kullandıkları sunucular Türkiye'de değil. Yurt dışı merkezli çalışıyorlar.
Çoğu zaten OK.RU gibi video yükleme sitelerini kullanıyorlar. Ayrıca uyar - kaldır prensibini benimsedikleri için telif hakkı sahibi mail atıyor. Tık diye kaldırıyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Freelance
-
-
Ad Soyad
T** D**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Anladım arkadaşlar çok sağolun. birşey daha merak ediyorum bu film botu vs ne işe yarıyo? baya karışık bir iş anlayamadım :)