lostyazilim
tr.link

Digitalocean Detaylı Rehber | Digitalocean Sunucu Kurulumu | Wordpress Kurulumu

9 Mesajlar 1.700 Okunma
lstbozum
tr.link

WpOmerFaruk WpOmerFaruk blogkurdu.net Kullanıcı
  • Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Wordpress Geliştiricisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Geçtiğimiz günlerde wmaracında ve önde gelen bazı webmaster forumlarında Yoast SEO hakkında detaylı bir kaynak paylaşmıştım. Bu yazıya gelen yorumlar, bana gönderilen PMler ve e-posta ile ulaşanları gördükten sonra bu tarz konularda insanların forumlarda ve bu gibi paylaşım mecralarında bazı konuları çok sık aradığını buna rağmen yeterli Türkçe kaynağın bulunamadığını fark ettim. Bu nedenle wmaracı gibi forumlar üzerinden detaylı rehberler sunmaya karar verdim.

Yeni hazırladığım rehberde bu kez DigitalOcean hakkında bilgiler sunacağım. A'dan Z'ye neyin ne olduğunu aktardığım bu kılavuzu da hazırladığım diğer kılavuzlar gibi sürekli güncel tutacağım. Bu sayede sizler de Türkiye'de henüz çok fazla bilinmeyen ancak dünya üzerinde yüzbinlerce kişi tarafından kullanılan bulut sunucu servisi DigitalOcean'ı derinlemesine öğrenebileceksiniz.

Dilerseniz bana ulaşarak özellikle Wordpress üzerine üretmemi istediğiniz içerikler hakkında taleplerde bulunabilirsiniz. Gelelim şimdi yeni kılavuz yazımızda neler olduğuna göz atmaya:

Digitalocean Nedir?

DigitalOcean Ücretlendirmeleri

DigitalOcean Nasıl Kullanılır

Digitalocean Wordpress Kurulumu

Wmaracı üzerinde yayınladığım diğer kılavuz yazılar:

1- Gelişmiş Yoast SEO Ayarları

2- Digitalocean Hakkında Detaylı Rehber

3- Dev blogculuk rehberi - Blog nasıl açılır?
MKURT yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

MKURT MKURT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Logistics & Transportation
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1793
  • Beğeniler 394 / 439
  • Ticaret 54, (%100)
Eline sağlık faydalandırıcı bir makale olmuş.

Bir soru da ben sorayım o zaman :)

Hangi ücretsiz paneli tavsiye edersiniz? (Veritabanı bağlantı hatası v.b vermeyen)

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
MKURT rica ederim umarım herkes için faydalı olur :) Hiçbir panele ihtiyacın yok dostum. Digitalocean için geliştirilen bazı özel projeler var. Bunlardan birisi de Serverpilot. Direkt https://www.digitalocean.com/community/projects/serverpilot adresinde de görebilirsin. Serverpilot ile Digitalocean'da oluşturduğun sunucuyu kolaylıkla eşleştirebilirsin. Ardından ücretsiz bir şekilde tek tıkla Wordpress sitesi kurabilirsin, normal site kurabilirsin, sitelerine domain ekleyebilirsin, veritabanı oluşturabilirsin. Kısacası gerekli şeylerin hepsini sunucuna bir panel kurmadan yine ücretsiz şekilde yapabilirsin. Çok yakında blogkurdu'nda bunları da anlatacağım. Ancak örnek anlatımları yukarıdaki yazının sonunda verdiğim linklerde de bulabilirsin Türkçe bir şekilde.

MKURT MKURT WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Logistics & Transportation
  • Konum Manisa
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 1793
  • Beğeniler 394 / 439
  • Ticaret 54, (%100)
WpÖmerFaruk Merhabalar, cevabınız için teşekkürler.

En son 1 yıl kadar önce kullanmıştım DO, o zamanlar serverpilot yoktu :)

İlk fırsatta deneyeceğim,tekrar teşekkürler.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
MKURT aslında çok uzun zamandır var Serverpilot, ancak henüz ülkemizde yeterince popüler değil. Digitalocean +Serverpilot cPanel, vesta gibi kontrol panellerinin sunucuya yüklediği yükü de ortadan kaldırıyor. Anlık olarak PHP sürümü değişikliğine izin veriyor. Kısacası oldukça kullanışlı. En kısa sürede bu konularda yayınlar yapacağım :) Blog Kurdu'na abone olarak bu içerikleri kaçırmayın ;)
MKURT

kişi bu mesajı beğendi.

seyitalidogan seyitalidogan hosting solutions Kullanıcı
  • Üyelik 02.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek SEO Expert
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 577
  • Beğeniler 77 / 163
  • Ticaret 5, (%100)
Halihazırda olan WordPress sitemizi (cPanel) nasıl DigitalOcean sunucumuza taşırız?

Hostapot.com

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
seyitalidogan aslında bu işlem oldukça kolay ancak eğer sunucu konusunda yeterince deneyiminiz yoksa zorlanabilirsiniz. Ben size burada adımları sıralayayım. Zorlanırsanız PM gönderin.

1- Yazıda anlatıldığı gibi bir sunucu oluşturun.
2- Eposta adresinize gelen bilgilerle sunucunuza erişin (Putty programı ile yada direkt digitalocean web konsol ile)
3- Ardından yine yazının en altında Wordpress nasıl kurulur konusunda verdiğim linkte anlatılan bilgilerle serverpilot bağlantısı yapın ve bir site oluşturun. Ancak wordpress seçili olmasın. Sadece bir site.
4- SFTP ile oluşturduğunuz sitenin dizinine dosyalarınızı aktarın.
5- cPanelden sql çıktısı alıp konsol yardımıyla içe aktarın.

Hepsi pratikte bu kadar :)

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)
Digitalocean hakkındaki dev rehberde çok çok merak edilen bir konuya yine geniş bir anlatımla cevap verdim: Digitalocean Wordpress kurulumu.

cPanel gibi bir kontrol paneline ihtiyaç duyanları bu yazıda önemli bir kontrol paneli ile tanıştıracağım. Digitalocean için geliştirilmiş bu kontrol paneli ile cPanel gibi ek CPU tüketimi, ek RAM tüketimi gibi sorunlarla karşılaşmadan istediğiniz işlemleri yapabileceksiniz. Yayınladığım yeni yazıda bir de video anlatım sürprizi yaptım. Artık Digitalocean sunucularınıza çok ama çok kolay bir şekilde Wordpress kurulumu yapabilirsiniz!

Anlatım linklerini konunun ilk gönderisinde ve aşağıda bulabilirsiniz:

Digitalocean Wordpress Kurulumu

Herkes için faydalı olmasını umuyorum. Lütfen yorumlarınızı ve desteklerinizi eksik etmeyin ;)

• Üyelik 31.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ö** Y**
  • Mesajlar 1177
  • Beğeniler 181 / 603
  • Ticaret 53, (%100)

Digitalocean sunucu kurulumu, Digitalocean Wordpress kurulumu konusunda oldukça kapsamlı bir video anlatım sizlerle arkadaşlar. Bu konuda yardıma ihtiyacı olanlar için eşsiz bir kaynak olacağına inanıyorum. Videonun altında yorumlarınızı ve aklınıza takılanları iletmeniz ayrıca videoyu beğenmeniz beni çok mutlu eder :)

yilmaz70

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al