-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Computer Programming
-
-
Ad Soyad
D** Ç**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba
Birisi devamlı olarak facebook ve instagramdan benim adıma hesap açarak yakın çevremden para istiyor. Bu kişi beni iyi bilen bir kişi olduğunu konuşmalarından belli ediyor. İnternet üzerinden EMG'ye şikayet ettim. Savcılığa gitsem ne zaman sonuç bulabilirim. Veya başka neler yapabilirim. Bu kişi hesapları kapatıyor tekrar açıyor başka bir hesap. Savcılık bunu bulabilir mi?
🇹🇷🇹🇷🇹🇷
ulas
C# & ASP.NET
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
U** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Bilgisayarınızda keylogger tarzı bir şey olmasın veya telefonunuzda? Belki o şekilde sizi uzun süre izleyip ardından iyice tanıyıp analiz ettikten sonra adınıza başkalarıyla konuşabilir.
technovenue.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilgisayar
-
-
Ad Soyad
V** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hocam savcılık bence hiç bir şey yapamaz hocam oda sizin gibi bulmaya çalışır bildiğim kadarı ile facebook bilgileri paylaşmıyor kimse ile ( En azından bizim Ülke ile) şahsen sadece size yönelmişse telefonunuz veya bilgisayarınıza anti virüs yüklemenize gerek yok zaten alacaklarını almışlar demektir yani sizi iyice analiz etmişler datanızı çekmişlerdir. Çözüm yoluna gelince şuan bir şey bulamadım biraz düşünmek gerek. Geçmiş olsun
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
F** İ**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
İşini bilen çok kolay bulur onu. Az sosyal mühendislik kavramını araştırın birkaç yöntem bulun direk adamı elinizle koyduğunuz gibi bulursunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Yamaç Paraşüt Pilotu
-
-
Ad Soyad
O** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Vay be olaylar olaylar :D
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
M** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Aynı olay bir ağabeyim üzerinden başıma geldi. Birebir profil kopyalıyorlar. Sohbet'e direk en koyusundan dalıyorlar. Para, telefona kod gelicek, para kazanacağız ve ya davet ettim gibi yalanlar ile konuya giriyorlar. Beni nereden tanıyorsun dediğimde, direk engelliyorlar. Yeni şebeke bunlar. Tanıdıkları falan yok.
Freelance
Biz Ancak Rükuda Eğiliriz
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Freelance, Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Savcılığa nitelikli **************lık ile ilgili bir suç duyurusunda bulunabilirsiniz
Sonuçlanma süreci savcıya bağlı bu 3-4 ayı bulur lakin bu süreçte sizin USOM ve EGM siber suçlara bildirimde bulunmanız lazım , yarın bir gün ************** kişiden şikayetçi olanlar sizin adınızla olduğu için hakkınızda dava açılabilir .
1 kişi bu mesajı beğendi.