netbozum
tr.link

Var mıdır cezası

29 Mesajlar 3.496 Okunma
acebozum
tr.link

Saffet Saffet Web Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 966
  • Beğeniler 198 / 326
  • Ticaret 0, (%0)

Bayro adlı üyeden alıntı

Şimdi olay şu şekilde.
ertemsener.com u aldınız ve bu sitede spor alanında faaliyettesiniz.
Şimdi bu adam ünlü birisi mahkemeler artık bunlara dikkat ediyor, siz kalkıp bu adamın isminden faydalanıp bulunduğu alanda bir faaliyet verirseniz izin almanız gerekli eğer izin almadan yaparsanız yarın adam sizi dava ettiğinde ya işte biz ertem şener ile ilgili paylaşım yapmadık deseniz de bir anlam ifade etmez.
Yani bir şey de olabilir olmayadabilir.
Ama ben olacağı yönündeyim.

Var sayalım ki Ertem Şener'den yaşça büyük birisiyim ve benim de isim soy isim Ertem Şener şimdi o adam bana da mı sahip olacak benim üzerimde hak iddia edebilecek? Yanlış düşünüyorsunuz.

Kişiye ait resim, ibare, slogan ve benzeri şeyler kullanılmadığı takdirde hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum ki neden olsun nasıl olabilir ?

googleasistan
reklam

Bayro Bayro Opencart e-ticaret PRO Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek e-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 305 / 304
  • Ticaret 27, (%100)

Saffet adlı üyeden alıntı

Var sayalım ki Ertem Şener'den yaşça büyük birisiyim ve benim de isim soy isim Ertem Şener şimdi o adam bana da mı sahip olacak benim üzerimde hak iddia edebilecek? Yanlış düşünüyorsunuz.

Kişiye ait resim, ibare, slogan ve benzeri şeyler kullanılmadığı takdirde hiçbir şey olmayacağını düşünüyorum ki neden olsun nasıl olabilir ?

Ertem Şener olduğunuzu kanıtlayan bir döküman (kimlik vss) varsa elinizde tabiki dediğiniz doğru ama eğer yoksa yine suçlu siz olursunuz.

Varsayım üzerine konuşmuyorum arkadaşın aldığı domaini bilmiyorum ÜNLÜ olduğunu söylediği için bende aklıma ilk geleni yazdım.

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz o adamın ününden şöhretinden faydalanmak suçtur. Ünlülerin fan sayfaları bile o kişiden izin alınmadan açılırsa buda suçtur. O kişi dava ederse yine her türlü tazminat hakkına sahip olur.

gladjoju gladjoju WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek jeoloji
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 90 / 21
  • Ticaret 0, (%0)
valla ne yapacağımı şaşırdım . farklı bir kategoride kullansam yine de sıkıntı olur mu ?
Bayro

kişi bu mesajı beğendi.

Bayro Bayro Opencart e-ticaret PRO Kullanıcı
  • Üyelik 02.08.2012
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek e-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad F** D**
  • Mesajlar 1084
  • Beğeniler 305 / 304
  • Ticaret 27, (%100)

gladjoju adlı üyeden alıntı

valla ne yapacağımı şaşırdım . farklı bir kategoride kullansam yine de sıkıntı olur mu ?

hiç bir sıkıntı olmaz.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 12.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek jeoloji
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 90 / 21
  • Ticaret 0, (%0)
Hocam bu domaini dns'i blogger'a yönlendirip kullanacam hosting almadan . Adsense kazancın da farklılık oluyor mu

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Arkadaşlar bir şeyi anlamak gerek.

Ünlü bir ismin kullanılması nedeni ile kazanç sağlamak suçtur.

Başka sektörde olup o isme ait bir paylaşım yapmamak sizi korumaz.

Sonuçta o ismi kullanmanızın bir sebebi var.
İşi saflığa vurmak fayda getirmeyecektir.

Marka koruması altında bulunan isimlerden uzak durulmalıdır.

Bir şey olmaz diyen kişilere de tavsiyem; kanunları bir araştırsınlar, okusunlar, bilgi sahibi olsunlar öyle fikir beyan etsinler. Hangi kanunda marka koruması altında olan bir ismin yasal haklarını kullanamayacağı belirtilmiştir? Şikayetçi olmayabilir, onun insiyatifidir ama bu asla şikayetçi olmayacak anlamına gelmemelidir.

Unutulmaması gereken bir husus ise, ünlü kişiler veya marka sahipleri kendileri takip etmezler, onların adına avukatları vs takip eder. Onlar için gayet iyi bir gelir kaynağıdır. Yani insaf beklemeyin kesinlikle yasal süreç başladığında.
Bayro gladjoju

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 12.09.2017
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek jeoloji
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad A** H**
  • Mesajlar 170
  • Beğeniler 90 / 21
  • Ticaret 0, (%0)
En iyisi ben bunu satayım veya hiç kullanmayayım hiç riske girmeye gerek yok :(

Saffet Saffet Web Hizmetleri Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** Ö**
  • Mesajlar 966
  • Beğeniler 198 / 326
  • Ticaret 0, (%0)

Bayro adlı üyeden alıntı

Ertem Şener olduğunuzu kanıtlayan bir döküman (kimlik vss) varsa elinizde tabiki dediğiniz doğru ama eğer yoksa yine suçlu siz olursunuz.

Varsayım üzerine konuşmuyorum arkadaşın aldığı domaini bilmiyorum ÜNLÜ olduğunu söylediği için bende aklıma ilk geleni yazdım.

Bence siz yanlış düşünüyorsunuz o adamın ününden şöhretinden faydalanmak suçtur. Ünlülerin fan sayfaları bile o kişiden izin alınmadan açılırsa buda suçtur. O kişi dava ederse yine her türlü tazminat hakkına sahip olur.

Yahu kardeşim bir insan bir kategoride ünlü diye diğer insan ismini kullanamayacak mı? Sen yazdığımı anlamıyorsun ki ben şöyle diyorum;

Eğer ilgili (Resim, video, logo, materyal, söz & slogan vb.) içerikler yer almadığı sürece sıkıntı olmaz. İsim soy isim marka değildir herkes tercih edebilir. Ve domain boş ise isim soyisim domain de alınabilir kime ne.

Dorebar Dorebar ⇐⇐ Horror Story Kullanıcı
  • Üyelik 14.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Yatırımcı
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad T** L**
  • Mesajlar 1895
  • Beğeniler 1159 / 1158
  • Ticaret 51, (%100)
Çok basit;
Bahsettiğiniz ünlü bayan her kim ise örnek veriyorum diyelim ki "Adriana Lima" .com sizde. Hakkımızda sayfasına İngilizce bir şekilde yazarsınız, Merhaba blog takipçilerim, Ben Adriana Lima. 85 yılında floridada dünyaya geldim. Şu anda moda üzerine çalışmalar yapmaktayım ve internet sitem aracılığıyla bu çalışmalarımı sizlere sunmak istiyorum. VS vs devam ederken de orijinal Adriana Lima'ya atıfta bulunarak, Çok şanslıyım ki ünlü manken ile aynı isim soyismi taşıyorum umarım bir gün onunla tanışma fırsatı yakalarım vesaire diyerek bitirirsin.

Güzel de bir ablanın fotoğrafını koyarsın, oldun iki dakikada Adriana Lima ;)
Bayro

kişi bu mesajı beğendi.

[Firma Rehberlerine Ekleme Hizmeti] TAM 500 Rehber!

webmaster27 webmaster27 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 03.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Webmaster’lik
  • Konum Aksaray
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 21
  • Beğeniler 2 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
ilgili kişi ile paylaşım yapmadığınız sürece sıkıntı da olmaz

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al