-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
S** Ç**
-
-
-
Ticaret
13, (%92)
Benzer bi proje de benim kafamda var. Takipteyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
müzisyen/webmaster
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Konuyla ilgilenenler için geçenlerde görüştüğüm mali müşavirin iki tavsiyesi oldu. Birincisi kosgeb'in 50 bin tl'ye kadar olan desteğinden bahsetti. Çıkar mı çıkmaz mı bilinmez ama ilk önce kosgeb'e gidip girişimci sertifikası almakta fayda var.
İkincisi ise teknokent'lere başvurup ofisinizi orada açabilirseniz 2023'e kadar tüm vergilerden muaf oluyorsunuz. Yazılım ve bilişim konularında en önemlisi bu bence çünkü diğer türlü vergi yükü çok ağır.
Çeşitli şehirlerde pek çok üniversitenin teknokentleri var. Buralara başvurup kabul edilirseniz vergi muafiyeti kazanıyorsunuz. Tek masrafınız teknokentteki ofis kirası oluyor onu da kosgeb desteği ile hallederseniz çok az masrafla işyeri sahibi olma imkanınız var gibi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirme
-
-
Ad Soyad
O** Ö**
-
-
-
Ticaret
39, (%100)
İşi kurmasına kurarsın bir şekilde hallolur. Ama vergilerdeki adaletsizlik yüzünden yaptığın işten bile tümüyle soğuyabilirsin ki bu daha büyük risk.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
gayrimenkul Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
sermayeniz yoksa hiç bulaşmayın sermaye yapana kadar bekleyin.. Ofis dediğiniz zaman anahtarı vurmadan günlük 150Tl gideriniz olur.
şahsımın ofis giderleri:
800TL kira eski kiracıyım çıksam 1200 gider.
700TL sigorta - Ben kendimi arkadaşımda sigortalı gösteriyorum oda beni bağkur ödemiyorum.
150TL Muhasebe
200TL adsl+elektirik+su+doğalgaz ortalaması
700TL sahibinden.com
270TL hürriyet emlak
800TL civarında yemek ve dükkanın içecek gideri
400TL yakıt-sizde yol parası vereceksiniz büyük ihtimalle
burada sizin sahibinden ve hürriyet emlak masrafınız olmayacak ama buna benzer bir masrafınız kesin olacaktır diye düşünüyorum.
ee ev kirası çoluk çocuk gideri derken aylık 10K ciro yapasınız ki kenarda paranız da olsun oluyor işin sonunda.. sermayeniz yoksa hiç tavsiye etmem.
-
-
Yaş/Cinsiyet
50 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Hocam 500 TL ye ucuz bir ofis tutsaniz kira + stopaj + muhasebe + damga vergisi + bagkur + elektrik + su + tel + internet nerden baksanız ayda minimum 1500 TL gideriniz olacak iş yapın yapmayın bunu goze alın ticaret odası aidat vs dahil değil üstelik