-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** V**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba arkadaşlar üniversite 1.sınıf bilgisayar programcılığı okuyorum kendim php eğitim seti aldım ve ufaktan bir şeyler öğrenmeye başladım okulda ilk dönem sadece algoritma dersimiz var herkes algoritmanız iyiyse bütün programlama dilleri kolay gelir diyo olayın en önemli noktasıda gördüğüm kadarıyla algoritmadan geçiyor algoritma bildikten sonra gerisi geliyor. Benim sorum algoritma geliştirmek için neler yapmalıyım önerdiğiniz eğitim seti ve ya başka bir yol var mı ?
Bir nefesine bile hükmedemediğimiz bu dünya için boyun mu bükeceğiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Elektronik ve Haberleşme Mühen
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Bol bol kodlama yaparak algoritmayı geliştirebilirsiniz.Pratik yaptıkça bir süre sonra algoritmanın oturduğunu anlayacaksınız :)
1 kişi bu mesajı beğendi.
www.wipkadin.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
A** V**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
php eğitim setleri var mesela içinde 30 tane baştan sona ayrı ayrı projelerin yapımı var bunları alıp izlesem yeterli olur mu ?
Bir nefesine bile hükmedemediğimiz bu dünya için boyun mu bükeceğiz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
R** U**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
hocam ben az yazılım bilgisine sahip iken bile mantığımla algoritma işini kolayca çözmüştüm bol bol pratik yap yeterli olur
Mrtcn
PrismaCSI
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Cyber Sec & Project Manager
-
-
Ad Soyad
M** G**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Merhaba
Algoritma için matematik olmazsa olmazımız bu yönde ufal alıştırmalar yapılarak, hangi programlama dili öğrenilmezk isteniyor ise egzersizler yapılmalı sonrası zaten çorap söküğü gibi gelecektir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Wordpress Geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
Ö** Y**
-
-
-
Ticaret
53, (%100)
Öncelikle algoritmanın bir programlama dili olmadığını bilerek başlamak gerekir. Kısaca herhangi bir soruna ürettiğin mantıklı basamaklardan oluşan çözüme algoritma denir. Yani bir sorunu çözmek için basamaklar oluşturabilmek, algoritma mantığını geliştirir. Bunun da en güzel pratiği matematiktir. PHP ile kod yazıp durmak ezberlemeye götürür. Öğretmez. Ancak yazdığın her adımda ne olduğunu anlamaya çalışıp düşünmek algoritma mantığını geliştirir. Bunun için matematik problemleri çözerek başlamak en mantıklı olandır. Her adımı dikkatlice çözüp hangi adımı neden yaptığını düşünmek faydalı olacaktır.
Algoritma, markete gidip alışveriş yapıp eve dönmemizde bile varken sadece programlamaya bağlamak çok eksik bir öğrenmeye sebep olacaktır.