Uzun zamandır araştırma yapıyorum bu konuda ve kararsız kaldım. Bir çok yerden yazılar okudum ama tam anlamıyla karar veremedim. Şu an yazılım ve domain hazır olarak beklemektedir. Sadece mükellef olması var işin.. Bu konuda sizlerin düşüncelerine ihtiyacım olacak.
- Öncelikle satışlar stoksuz yapılacak ve tedarikçi XML entegresi ile sağlanacak.
- Komisyon olarak üzerine eklediğimiz tutardan kar elde edeceğiz.
- Herhangi bir yer kiralama işi olmayacak. Evden yürütülecektir.
- Reklam bütçesi oldukça sağlamdır. Güzel reklamlar yapmayı düşünüyoruz.
- Eğer yapabilirsek, yani tedarikçi firma izni ile ürünleri piyasa fiyatlarının çok daha altına satmayı düşünüyoruz.
- Gerekirse kar marjını en düşükte tutacağız. Kargo fiyatlarını biz komple karşılayacağız.
- İlk başlarda zarar etmeyi ve cebimizden harcamayı bile göze aldık. :)
İşleyiş olarak yapabileceklerimiz bu şekildedir. Bunlara ek söylemek istediğiniz varsa seviniriz.
Basit usul şahıs şirketi olarak başlamayı düşünüyoruz. Yıllık vergi ödemesi 1 defa yapılıyormuş. Defter tutmaya gerek yokmuş. 88.000 TL kadar müsade sağlanıyormuş. Zaten bu kadar satış yaparsak işler iyiye giderse elden gereken büyümeyi ve değişimi sağlayacağız..
Ne diyorsunuz arkadaşlar. Şu an yazılım + domain her şey hazır yukarıda da dediğim gibi. Sadece mükellef olup, başlamak kaldı. Yukarıda ki şartlarda sizce bu işe başlanır mı ? :)
** Sektör soranlar olacaktır. Sektörü bir kenara bırakarak, genel olarak E-ticaret sektörü olarak cevaplarsanız sevinirim.