lostyazilim
tr.link

Ezberci eğitim sistemine karşı dayanışma!

6 Mesajlar 728 Okunma
lstbozum
tr.link

SefaCanDemir SefaCanDemir Front-End Developer Kullanıcı
    • Üyelik 10.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Meslek Front-End Developer
    • Konum Adana
    • Ad Soyad S** D**
    • Mesajlar 1345
    • Beğeniler 234 / 472
    • Ticaret 12, (%100)
    Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır Html ve Css teknolojileri ile ilgileniyor gelişmeleri takip ediyorum. Ve malesef bu teknolojiler Milli Eğitim Müfredatın da yer almıyor. Hatta bununla kalmayıp sistemi 6-7 yıl geriden takip ediyorlar. Okullarda tablolama yöntemi ile Html öğretiliyor. Biliyoruz ki ülkemiz eğitim konusun da hemen hemen tüm alanlar da geriden geliyor.

Bu benim artık zoruma gitmeye başladı ve sinirlerimi bozmaya başladı. Çünkü bizzat yaşan biri olarak biliyorum ki benim gibi bir çok öğrenci bu okullara hayaller kurarak gidiyor bir şeyler öğreneceğini düşünüyor. Oysa bir şey öğrenmek yerine tamamen çöp bilgiler ile dolduruluyor heba ediliyoruz. Artık bir şey yapmak istiyorum, benim gibi nice hayaller ile gidip çöp bilgiler edinen daha sonradan Amerika yı yeniden keşfetmek zorunda kalan binlerce genç var.

Ben bir şekilde kendimi kurtardım 4-5 yıllık deneyimlerim ile düşe kalka bir bilgiye ulaştım ve hala da daha fazlasına ulaşmak için çabalıyorum. Fakat artık gençlerimizin edindiğim bu bilgileri o hayaller kurarak gittiği okullarda öğrenmelerini istiyorum. Benim gibi bilgiye aç bir şekilde deli dana gibi 4-5 senelerini orada burada dolanarak heba etmeleri yerine kendilerini geliştirerek harcamalarını istiyorum. Milli Eğitimin müfredatı değiştirmesi, güncellemesi ve güncel tutması için bir şeyler yapmayı planlıyorum. Ezberci yapıyı bozmak için bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum.

Benim sesim buna yetmez farkındayım bu nedenle sizlerden destek istiyorum. Change org da müfredatın güncelliğini koruması konusunda bir imza kampanyası başlatmak istiyorum. Bu konu hakkındaki düşüncelerini bilmek isterim. Bu anketi oluşturma sebebim ise şudur. Eğer ben böyle bir düşünce ile yola çıkar da hiç destek alamazsam çok üzülürüm. Destek alamayacaksam direk bu işe başlamadan bırakmam en iyisi olur. Destek aldığım sürece sonuna kadar gitmeye hazırım. Siz olsaydınız destekler miydiniz?

Ek olarak aşağıda ki videoyu izlerseniz beni tam anlamıyla anlayabilirsiniz.

SosyalVagon

kişi bu mesajı beğendi.

sefacandemir.com.tr
    wmaraci
    reklam

70826 70826 WM Aracı Anonim Üyelik
    • Üyelik 06.12.2016
    • Yaş/Cinsiyet - /
    • Meslek
    • Mesajlar 1057
    • Beğeniler 228 / 482
    • Ticaret 17, (%100)
    Desteklerim, çok haklısınız. Change org'da kampanya başlatın seve seve imzalarım. Buranın haricinde *** ve donanımhabere de konu açmanızı öneririm.
    SefaCanDemir

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 10.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Konum Adana
    • Ad Soyad S** D**
    • Mesajlar 1345
    • Beğeniler 234 / 472
    • Ticaret 12, (%100)
    gorkemaslan öncelikle nabzı burada ölçmek istiyorum. Eğer gerçekten destek alabileceğime inanırsam bir çok platform da destek için konular açacağım zaten. Destek için teşekkürler!
    70826

kişi bu mesajı beğendi.

sefacandemir.com.tr

ramazayn ramazayn WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 11.10.2017
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad R** U**
    • Mesajlar 614
    • Beğeniler 19 / 251
    • Ticaret 9, (%100)
    İnternet üzerinden ders paylaşan hocalarım var ama hepsi ücretli en az 300 tl gibi bir fiyat biçiyorlar onlar bize destek olsa hallederizde olmayınca olmuyo hocam ülke şartları

wmaraci
    wmaraci

• Üyelik 10.11.2013
    • Yaş/Cinsiyet 27 / E
    • Konum Adana
    • Ad Soyad S** D**
    • Mesajlar 1345
    • Beğeniler 234 / 472
    • Ticaret 12, (%100)
    ramazayn hangi okulu veya alanı okuduğunuzu bilmiyorum fakat gittiğiniz okulların temel amacı zaten sizi bilgilendirmek ve bir şeyler öğretmek. Okulda edindiğimiz bilgiyi yeterli bulmayıp başka kaynaklara yöneliyorsak bu eğitimim sistemimizin zayıf olduğunu gösterir. Bu gün eğitimim sistemimizin iyi olduğu iddia eden arkadaşlar neden Dershanelere ihtiyaç duyulduğunu da belirtirse sevinirim. Malesef eğitim konusun da gelişme kaydetmiyoruz. Yerimiz de saymaktan başka yaptığımız bir şey yok.

Kısacası demek istediğim şudur. Eğer okulunuz size gerçekten bir şeyler katsaydı o internet üzerin deki derslere ihtiyacınız olmazdı.

sefacandemir.com.tr

ramazayn ramazayn WM Aracı Kullanıcı
    • Üyelik 11.10.2017
    • Yaş/Cinsiyet 25 / E
    • Meslek Öğrenci
    • Konum Bursa
    • Ad Soyad R** U**
    • Mesajlar 614
    • Beğeniler 19 / 251
    • Ticaret 9, (%100)
    3 sene veritabanı gördüm meslek lisesinde bildiğim şeyleri öğrettiler son sene dershane yerine temel liseye gittim SefaCanDemir
    SefaCanDemir

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
    Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al