anilgzl
Mobilya Dekorasyon
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mobilya Dekorasyon
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Merhabalar Wmaraci ;Ben Çok Aklıma Takılan bir soruyu sizler ile paylaşarak cevap aramayı düşündüm bu soruda şu, " İnternette Satış yapmak ( Örnek : Site açıp tasarım yapılır, işte paketler falan yaparak satış yapmak ) , Yasal Açıdan Ne kadar Dogru İnternette, Bu İşin Vergi ile veyada tib onaylı faaliyet belgesi almak gereklimi ? İnternette ne gibi işlerde vergi vermek ve faaliyet belgesi gerektiriyor ? :confused:
Cevap ve Görüşlerinizi Bekliyorum, iyi günler.
"...bir daha gel, gel samsundan..."
Postax
Profesyonel Hosting
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
- / E
-
Meslek
Hosting
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Ticaret fiili gerçekleştiği an devlet denetimi altında olmak zorundadır. Satış yapmak online yada offline olarak ayrılmamış kanunda. Bir ticari ünvana sahip olmak gerekir, nitekim bunun için şahşi, adi ortaklık, ortaklık, limited vs.. gibi bir vergi dairesi başvurusu ve onayı gerekir.
Bunların dışında satışını yapacağınız ürünle alakalı izinler (hosting ise faaliyet belgesi, mühendislik hizmeti ise mühendisler odası kaydı vs..) gereklidir.
Bu satışları online yapmak istiyorsanız bir aracı kurum (banka , finans kuruluşu vs..)
1 kişi bu mesajı beğendi.
anilgzl
Mobilya Dekorasyon
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mobilya Dekorasyon
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Ben şu işi yapmak istiyorum bir site açayim tasarım sitem işte içersinde referanslarımı koyayim birde satış yapayim, Mesela tasarım 1 Paket, Şukadar sayfa şu kadar şey 20 tl gibi buna vergi levhası gerekirmi
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Sistem Yöneticiliği
-
-
Ad Soyad
S** Ş**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
BurgazKRAL adlı üyeden alıntı
Ben şu işi yapmak istiyorum bir site açayim tasarım sitem işte içersinde referanslarımı koyayim birde satış yapayim, Mesela tasarım 1 Paket, Şukadar sayfa şu kadar şey 20 tl gibi buna vergi levhası gerekirmi
Gerekir tabi ticaret yapıyorsun.
Youtube: NovaMobi Teknoloji
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
O** T**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Postax peki senin vergi levhanı görmek istesem ?
anilgzl
Mobilya Dekorasyon
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Mobilya Dekorasyon
-
-
Ad Soyad
A** G**
-
-
-
Ticaret
33, (%100)
Mesela Hocam ozkula internet hizmetlerinde galiba hosting satışı falan yapıyorsunuz bunun için vergi ödüyormusunuz ?