-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Merhaba
Bilgilendirme için teşekkürler ama maalesef Gürcistanda Hukuk bölümü çok zor zaten ülke özel yetenekle 40 kişi giriyor yani. O bölümü okumak zor ben belirtmedim. Ama diğer bölümleri okuyabilir denklik alabilirsiniz. YÖK denklikten korkulması ayrıca ilginç bir tabirdir.
Ukrayna'da okuyan yök denkliği alamayan arkadaşlar bu sene aldılar. Nedeni Türkiye'de olan bölümler yök denkliği alabiliyor. Sınava tabi olmak şudur. Atıyorum havacılık okudunuz , bir kaç değişik dersten sınava girer denklik kazanabilirsiniz.
Ayrıca Gürcistan Avrupa Birliği Yönetmeliklerini beğinsemiş eğitim sistemini değiştiriyor.
Bilgilendirmeniz güzel di
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SEO
-
-
Ad Soyad
B** U**
-
-
-
Ticaret
123, (%99)
Bilişim için pm alayım ücretleri vs.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web-Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Yök'ün denklik sınavı bölümüne göre adaylarda korku uyandırabilmekte. Nitekim bildiğim kadarıyla Yök, mesleki yeterlilikte 100 soruluk bir sınav yapıp 50 net şartı istiyor. Elbette 100 sorudan 50 net yapamayacak bir adayın o mesleğe denklik almaması zaten ülke hayrına olacaktır :)
bx10
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
U** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şuan Makedonyada Hukuk okuyorum bundan önce bir arkadaş daha belirtmiş zaten. Gürcistandan yada Makedonyada diğer tanınırlık bulunan ülkelerde/üniversitelerde hukuk fakültesini 4 sene okuyup 5. sene 10-14 arası fark derslerinizi Türkiyedeki devlet üniversitelerinde veriyorsunuz. Hukuk Fakültesi diplomasının Türkiyede geçerli olması için bunu yapmanız gerekiyor.
Not: mobilden yazdım yazım hataları için kusura bakmayın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Teşekkürler , Gürcistan da hukuk bölümüne kayıt almak baya zor o yüzden hiç çalışma yapmadık. 40 öğrenci alıyorlar büyük para veya torpil gerekiyor. Lawyer derler baya lüks meslektir.