-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
cevirmen
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaslar konunun acemisiyim o yuzden böyle bir soru soruyorum. Cünkü daha önce domain+hosting parasi cok verdim. Artik bunlara bulasmak istemiyorum
Ücretsiz blogger acma platformlarindan site acip hali hazirda bulunan adsense hesabim ile reklam yayinlayabilir miyim? Yani temelde fark olabilecek durumlar var mi arkadaslar?
- Bu siteler icin hosting vs. gerekiyor mu?
- Normal bir sekilde domain+hosting alarak actigimiz blog sitelerinden SEO acisindan farki nedir?
- AdSense geliri ayni mantikla mi isliyor?. Blogger ile de adsense geliri mümkün müdür?
Her türlü İngilizce icerik icin pm ile ulasabilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İş Güvenliği Uzmanı
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
İlk soru dışında bildiğim bişey yok :D Bütün sitelerimde Blogger altyapısını kullanıyorum yıllardır artık üşengeçliktenmi yoksa cimriliktenmi bilmiyorum beleşe google'ın taşıması hoşuma gidiyor herhalde :D
cihan1
gerivites.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Merhaba. Sırasıyla bildiğim kadarıyla yanıtlandırayım sorularınızı
1)Hosting olarak sitenizi Google sunucusunda barındırmış oluyorsunuz. Doğal olarak hosting ihtiyacınız yok. Ayrıca .com .org .net v.b özel domaininizi blogger'da kullanabiliyorsunuz.
2) SEO açısından bilgili sayılmam ancak örnek verecek olursam Wordpressde Yoast Seo v.b seo eklentileri var. Bu açıdan Blogger biraz geri kalabiliyor. Seo konusunda bilgili arkadaşlar net cevap verirse daha doğru olur.
3) Blogger ile Adsense'den gelir elde etmek mümkün. Siteniz blogger'da barındığı için Adsense size herhangi bir kesinti uygulamaz.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
search
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Yılda bir domain parası yeterlidir başka hiç bir gider masraf yapmaz. Adsense içinde alt yapının hiç bir önemi yoktur vbulletin,wordpress,blogger fark etmez. Ancak blogger siteler senin değil Google'ın olduğundan dolayı telif hakkı barındıran meteryal vs olduğunda şikayette kapatıyor.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
cevirmen
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Tesekkurler arkadaslar anladim bu isin mantigini. Peki yillik domain parasi ödeniyor mu?
cihan1
gerivites.net
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
WM
-
-
Ad Soyad
C** E**
-
-
-
Ticaret
27, (%100)
Evet domain mantığı aynı şekilde işliyor. Eğer özel domain bağlarsanız ücret ödemek zorundasınız. Ha bağlamaz Blogger'ın kendi blogspot.com domainini kullanırsanız, herhangi bir ücret yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
cevirmen
-
-
Ad Soyad
K** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
cihan1 Peki bir blog platforumdan istedigim kadar alan adi alip blog acabilir miyim?
Ayrica biraz arastirma yaptim en iyi ücretsiz blogger platformlari bunlar sanirim, hangilerini tavsiye edersiniz?
-WordPress.com
-Blogger.com
-Weebly.com
-Tumblr.com
-LiveJournal.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
WEB
-
-
Ad Soyad
M** S**
-