wmaraci reklam
lidertakipci

Google Penguen Cezası ve Çözümler

6 Mesajlar 1.881 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

Tezcan Tezcan Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Dilbilimici SEO şeysi
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 71 / 43
  • Ticaret 0, (%0)
Google Penguen Bedavacıların Korkulu Rüyası.

Google Panda’dan sonra 24 Nisandaki Google’nin Penguen güncellemesi arama motorundaki dalgalanmalarla birlikte tartışmalarıda arkasından getirdi.
15 Mayıs 2012 tarihli Google Black Hat SEO Uyarısı ele aldığım makalede kısmen bu konuya değinmiştim. Bu makalede Google Penguen güncellemesinden sonra ceza alan ve Google arama motorunda gerilere düşenler için bir çözüm anlatmaya çalışacağım. Daha Google Panda‘nın tam olarak nasıl çalıştığını çözemezken, Google Penguen hakkında iddialı şeyler söylemek realiteyi yansıtmış olmaz. Fakat gün geçtikçe edindiğimiz bilgi ve tecrübeler çerçevesinde işinize yarayacak bilgileri paylaşacağımı düşünüyorum.
Bütün bu güncelleme sürecindeki tartışmaları da ibretle takip ettiğimi ayrıca belirtmek isterim. Aşırı SEO uygulayarak sitelerinin ceza almasında en büyük rolü oynayan webmasterler Google yönetimine ateş püskürerek SEO kavramının öldüğünü iddia etseler de ben öyle düşnmüyorum. Tam tersi Google Penguen ve devamında gelecek güncellemelerle yeni açılan, özgün ve faydalı bilgiler sunan sitelerin değeri artacak ki olması gereken de bu. Haksız şekilde rekabetin önüne geçmek Google‘nin başlıca görevi ve bunun farkındalar.

Google Penguen Güncellemesi

Google‘nin bence 2012 yılında şimdiye kadar yaptığı en doğru iş Google Penguen Güncellemesidir. Bu güncellemenin temel amacı spam yapan, google dışında para karşılığı farklı networkler’den PR değeri yüksek backlink alan, kullanıcılarını kandırmak suretiyle siteye ziyaretçi çeken v.s siteleri belirlemek ve cezalandırmak. 24 Nisan 2012′de Google Penguen Güncellemesiyle birlikte dünya çapında sıralamalarda ciddi dalgalanmalar oluştu. Fakat bir önceki makalemizde de belirttiğimiz gibi bu cezalandırmalar geçici. Ceza alan sitenizi Googlenin istediği standartlarda yeniden düzenlerseniz, tekrar sıralamaya girmeniz mümkün. Bu iyi bir haber aslında.
Şimdi kısaca cezalara neden olan SEO açısından site faaliyetlerini ele alalım.

Google’nin Cezalandırma Nedenleri
Aslında bu nedenlere, Google pandadan aşinayız. Ceza alan site sahiplerin neden şaşırdıklarını anamıyorum şahsen. İstisnalar mutlaka vardır.
- Bu nedenlerin en başına SPAM‘ı eklemek istiyorum. Bildiğiniz gibi bu güncellemelere kadar bazı spam programları Senuke,Scrapebox v.s gibi revaçtaydı. Bu programlar sayesinde kısa sürede bir sitenin yüzlerce,binlerce, hatta yüzbinlerce backlink alması sağlanıyordu. İşte dün bunu yapanlar bugün isyan edenler. Fakt parantez içinde belirtmeliyim ki bu işlemi aşırıya kaçmadan manuel olarak yapanların ve sınırı bilenlerin durumdan etkilendiğini zannetmiyorum.
- Sayfalarda kullanılan ilgisiz ve aşırıya kaçan anahtar kelimeler. Bunu Google kesinlikle affetmiyor. Ki güncellemeyle alakalı açıklamalarda site örnekleride verilmişti.
- Kopya içeriklerin hakim olduğu site ve sayfalar. Google kesinlikle özgün veri istiyor. Bundan şu çıkartırmamalıdır. Kopya içerik artık yasak. Hayır, tabiki böyle bir şey iddia edilmiyor.Vikidipedia gibi sitelerin bile %100 özgün olmayı başaramadığı bir durumda, bizim hiç bir şekilde kopya içerik kullanmamamız imkansız değil ama ona yakın. Kopya içerik mümkün mertebe az olmalıdır.
- Zararlı yazılımların ve kişisel bilgileri e-mail,telefon, v.s toplayan yazılımların sitede barınması, kullanılması. Bunu da Google kesinlikle affetmiyor. Bu yüzdendir ki 10 yıl öncesine geri gittiğimizde ve bir kıyas yaptığımızda bu tür sitelerin azaldığını söyleyebiliriz.
- Ana sitenin hitini yükseltmek için oluşturulan paravan siteler, bloglar v.s . Belirli bir düzeyde yapıldığında bunun faydası bile vardır. Fakat denge kaybedildiğinde Google Penguen mutlaka ziyaret eder.
- Hacklink ,edu,gov tr v.s. Bilmem hacklink alma konusunda yazmama gerek var mı? Hacklink hakkında yazmaya bile gerek yok. Bundan sonra edu, gov.tr sitelerden backlink almanında ceza nedeni olacağına inanıyorum. Buna profil backlink ve ziyaretçi defteri v.s backlinkleride ekleyebiliriz.

Yukarıda en önemli ceza nedenlerini sıraladık. Şimdi ceza alan sitelerin bundan nasıl kurtulacağına dair neler yapmaları gerektiğine bakalım.

Google Penguen Cezasından Kurtulma.
Bu konuda bir öneride bulunmak için tam olarak sitenin ağırlıklı olarak neden ceza aldığını tahmin etmek lazım. Ve belirlenen bu nedeni ortadan kaldırmaya çalışmak lazım. Daha öncede belirttiğimiz gibi, Google banlanan ve cezalandırılan siteleri ceza sebebini ortadan kaldırınca tekrar arama motoru sıralamasına geri alıyor. Bunun için ceza aldıysanız:
- Sitenizin günlük olarak site istatistiğini çıkarın. Böylece arama trafiğini takip etmiş olacaksınız.
- Şayet arama trafiğinde bir düşüş olduğunu tespit ettiyseniz, hangi anahtar kelimelerde düşüş yaşadığınızı belirleyin. Bununla birlikte ayrıca problemli sayfaları tesbit edin. Kopya içerikleri kaldırın.
- Bu şekilde belirlediğiniz problemli sayfaların hepsinin içeriğini tek tek inceleyin, verileri zayıf olanları gözden geçirin. Sayfanın değerini arttırmak adına PR değeri yüksek bir kaç otoriter websitesinden backlink alın.
- Arama motorunda en iyi yerde bulunan anahtar kelimeleri mutlaka tekrar gözden geçirin ve sayfalarınzda onların içerdiği yeni ve güncel makaleler paylaşın.
- Link araçları kullanarak link profilinizi gözden geçirin
- Google Arama motorunda daha üst sıralara çıkmak için farklı hileler ve programlar kullanmak yerine, güncel ve özgün veriler girin. Sosyal medyayı kullanarak sitenize dengeli bir dönüşüm sağlayın.
- Bütün bunları yaptıktan sonra, sitenizle alakalı tasarım ve yazılımla alakalı yapılacak güncelleme varsa bunu da yaparak ( tavsiye edilir) Google’a site ait siteyi yeniden incelemeye laması için bir talep gönderin.
Bir önceki makalemi Google Black Hat SEO Uyarısını buradan okuyarak ek bilgi edinebilirisniz.

Tarih : 16 Mayıs 2012

Kaynak

KINA GECESİ NEDİR?

Kına gecesi, yüzyıllardır devam eden geleneklerimizden olup, yapılış şekilleri değişse de yine de özelliğini koruyacak bir kültürdür. Kına yakma geleneğine paralel olan kına gecesi düğünün arefesinde kocasına kurban olsun zihniyetiyle simgelenir. Vatana kurban olsun diye askere, Allah a kurban olsun diye kurbanlık koçlara, kocasına kurban olsun diye gelinlik kızlara kına yakılır. Tabi ki; buradaki amaç temenniden ibarettir.
Kına geceleri, ufak çapta da olsa merasim şeklinde kutlanır. Belli kural kaideleri, kendine has kına malzemeleri, elbiseleri ve türküleri vardır. Düğünden önce ağırlıklı kız tarafının eşlik ettiği, erkeklerin pek yer almadığı kına geceleri, gelinin annesinin evinde son gecelerini simgeleyen bir kavram anlamına gelir aynı zamanda. Önceleri hemen hemen her kesimin düzenlediği kına gecesi günümüzde daha çok Anadolu da ve kentteki geleneklerinden kopmamaya çalışan aileler tarafından yapılmaktadır. Gayet eğlenceli geçen kına geceleri, gelinin ailesinin yanında geçirdiği vakitlerin sona yaklaşması hasebiyle kimi zaman yerini ağlamalara ve ağıtlara bırakır. Yapılış şeklinden kısaca bahsedecek olursak; Kına gecesinde gelin bindallısını giydikten sonra başına kına başörtüsü örtüsü örtülür. Tasın içerisinde kına karıştırıldıktan sonra süslü bir kına tepsisine konulur. Akabinde bu tepsiyi tutan bir hanım, arkasında gelin ve onun arkasında da ellerinde mum yakan genç kızlar eşliğinde oturacakları yerin etrafında bir süre dönerler ve gelin ve damat otururlar. Kına yakılırken gelinin etrafında türküler söylenir. Yine adetten olan bir detayda kına yakılma esnasında gelin elini açmaz. Sonrasında erkek tarafından birinin eline altın koymasıyla kına yakma işlemiş başlamış olur.
Son zamanlarda kız evi veya oraya yakın toplanılacak bir yeri tercih etmeyen şahıslar kına gecesi organizasyonu düzenleyen firmaların mekanlarına rağbet göstermektedirler. Bu firmalar biraz külfetli olsa da kına gecesi düzenleyenlerin işlerini gayet kolaylaştırmaktadır. Çünkü kına gecesinde kullanılan malzemelerin ( bindallı, kaftan, kına mumu, el gülü, kına sepeti, kına tepsisi, kına çerezleri, çerez keseleri, tüm kına çeşitleri ) temininden ışıklandırma ve ses sistemine varana kadar hepsini sağlamaktadır.

KINA MALZEMELERİ

Kına gecesinde ihtiyacınız olan tüm kına malzemelerini firmamızdan çok uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz. Bu malzemeler içerisinde kına mumu, el gülü, kına sepeti, kına tepsileri, kına çeşitleri, bindallılar, kına kesesi, halay mendili, sünnet kınaları, kına tacı, nedime tacı, el mumu, çeyiz malzemeleri modelleri ve fiyatları, kına kemerleri, gelin damat figürlü kınalar gelmektedir. Size sunacağımız avantajlar arasında sadece imalat desteği değil kalite ve ulaşım desteği de gelmektedir. Toptan çalışan firmamız nispeten tekil müşterilere de hitap etmektedir. Perakende müşterilerimize istanbul içi toplu alımlarda adrese ücretsiz teslim edilmektedir. Aynı zamanda teslimatlarımız genellikle sipariş verdiğiniz gün veya bir sonraki gün yapılmaktadır. İstanbul dışındaki müşterilerimize ise genellikle ambar yolu ile teslimat yapmaktayız. Ayrıca çeyiz malzemeleri, nikah malzemeleri, nikah şekerleri, bebek şekerleri, davetiye gibi ürün portfoyümüz mevcuttur.

Aynı zamanda kına malzemeleri eminönü ve kına malzemeleri istoç fiyatlarından daha uygun ve adrese teslim olarak yapılmaktadır. Sitemizden kına malzemelerini beğenip siparişi verdiğiniz takdirde, ürünleriniz en kısa zamanda size ulaşacaktır. Geniş ürün yelpazesi ve en ucuz fiyatlarla alışveriş kolaylığını bizimle yakalayın.
 

 

wmaraci
reklam

siyahgiyen siyahgiyen SEO - E-Ticaret Gelir Arttırma Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek SEO - E-Ticaret Gelir Arttırma
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 649
  • Beğeniler 121 / 191
  • Ticaret 20, (%100)
Yazıyı sonuna kadar okudum. Aynı şeyi bende tecrübe ettim aslında. Bir arkadaşıma blog açmıştım ben üzerine düştüm backlink falan. O sadece yazıyordu ama mutlu olduğu için ama faydalı olmak için. makalelerinin en düşüğü 200 kelime diğerleri de 500-700 kelime arasında değişiyor. Sanırım çoğumuzdan da çok daha iyi yerlere gelecek :)
 

 

F0rumG00gleNet F0rumG00gleNet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 12
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Sitesi için emek veren hiç bir sitenin korkmasına gerek yok ama tutup copy-paste içerik sağlayan bütün siteler cezaya mahkum olacaklar.
 

 

Bugras Bugras WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Konum
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)
Bende yazıyı sonuna kadar okudum doğru şeyler fakat metin2indir.info adamın bir tane özgün konusu yok sitesinde hızlı index alıyor ve pr1 olmuş site neresinde adalet?
 

 

wmaraci
wmaraci

nadlog nadlog Kabul Edilmedi Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek SEO Stratejisti
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 255
  • Beğeniler 70 / 42
  • Ticaret 3, (%100)
Abi şu an çok enteresan şeyler oluyor google da. Yaklaşık bir dakika da bir, sıralamalar değişiyor. Vay canına diyorum ve hayretler içerisinde izliyorum olanları.
 

 

Tezcan Tezcan Sms Onayı Gerekli Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 19.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet - / E
  • Meslek Dilbilimici SEO şeysi
  • Konum
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 67
  • Beğeniler 71 / 43
  • Ticaret 0, (%0)

Buğra adlı üyeden alıntı

Bende yazıyı sonuna kadar okudum doğru şeyler fakat metin2indir.info adamın bir tane özgün konusu yok sitesinde hızlı index alıyor ve pr1 olmuş site neresinde adalet?


Google'de özellikle son 4-5 aydır çok dalgalanma oluyor bunun sebebi de yeni sistemin daha oturmuş olmaması. Söz konusu site dediğiniz gibi olabilir, benim kenime ait bir sitede'de 130 makale var ve sadece 2 tane kopya içerik var, gerisi hep özgün fakat sitenin pr değeri 0. Googleye kızmamak lazım, sabırla özgün makale yazmaya devam etmek lazım.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al