geç yazabildim kusura bakmayın.
Bu biraz tecrübe, kullandığım google kütüphaneleri ve frameworkleri ile alakalı backward compatibility'nin olmaması yada köklü değişikliklere çok kolay gidilmesi..
En yakın örnek angular road map'inde 1.x -> 2.0 yapılan köklü değişikliklerde etkin rol oynaması (communityiçinde google çalışanları olması etkisi)
code.google.com'u kapatması, github sonrası kapatması, daha iyisini yapmak yerine :) sanırım yeterince para kazandıramadı diye.
gwt framework'ünün hala ant gibi eski bir teknoloji ile build ediliyor olması baktım hala aynı imiş.. framework'ün ilerlemesi oldukça yavaş (2006 ilk release, şuan 2.8.x'te) muhtemel yakında toprağı atarlar üstüne..
google nihayetinde bir şirket ve temel noktası karlılığa bakıyor.
community ne kadar google bağımlılığından uzaklaşırsa ve destek görürse belki tutulur. Bir dilin olgunlaşma eğriside "bana göre min. 10 yıl versiyon çıkabilmesi", backward compatibility noktasında destek vermesi ve road map'inin google şirket ihtiyaçlarına değil, community ve zamanın trendlerine göre ilerleyebilmesi gibi, güncel kalabilmesi.
Diğer açıdan Go'nun ilerleyişini Scala dilinin ilerleyişine benzetiyorum. Scala dilini yazan eleman, Scala çok iyi ama keşke JVM içine sıkıştırmasaydım gibi bir cümlesi mevcut :)
Scala'da 4-5 sene önce böyle köpürtüldü, köpürtüldü.. Çoğu JVM dilleri ile devleopment yapan arkadaş öğrenmeliyim, öğrenmeliyim diye bir trend oluştu.. Şuan itibariyle, enterprise noktada pekte tutulmadığı aşikar oldu..
Aynı bakış açısı, şuan PHP yazanların Go'ya sarılması gibi :) PHP'den daha iyi olduğu aşikar, light weight thread yapısıyla.. lockfree , race condition gibi multi thread programming(performanslı kod ) yazma konusundaki zor problemleri daha kolay çözümler sağlıyor.
Özetle, edinilmiş google tecrübesi ve dillerin trendini uzaktan gözlemlerimin bir sonucudur.
Dilin kullanım istatisiğide pek iç açıcı değil ;) ama kendini toparlamayacak anlamına gelmiyor.
https://www.tiobe.com/tiobe-index/go/2010 - devam ediyor.