wmaraci reklam
lidertakipci

Siirt Büryanı Siirt Ali Büryan Salonu

3 Mesajlar 567 Okunma
advertseo
wmaraci reklam

radnudlimec radnudlimec WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** D**
  • Mesajlar 6
  • Beğeniler 1 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Siirt Ali Büryan Salonu
Siirt Ali Büryan Salonu Siirt Büryanı' nı en lezzetli yöntemlerle ve 50 yıllık tarihi geleneksel kendine has yöntemlerle üretmektedir. Siirt Ali Büryan Salonu 1968 yılında Hacı Ali EKSİK tarafından Siirt te kurulmuştur. Halen Siirt Merkez de yer alan Ali Büryan Salonu Ali ustanın marifetli elleriyle hazırlanmaya devam ediyor. Sorumlu Müdür Muhammed EKSİK yönetiminde Siirt büryanın hazırlanışı ve satışının en güzel şekilde yapıldığı Ali Büryan Salonu Siirt'e gelenlerin uğrak noktası ve ailece gidilecek hijyenik ferah bir mekandır. Tarihi geleneklere bağlı Siirt Büryanı Kuzu etinin Bir Yanının tadılacağı tek adres, Ali Büryan Salonuna muhakkak uğrayınız.




Siirt Büryanı
Siirt Büryanı 3 metre derinliğinde ve bir metre genişliğindeki kuyularda hazırlanır. Kuzu etinin pişirilmesiyle yapılan büryan yemeğinin, pişirilme süresi saat 02.30’da yakılan odun ateşinde 2-3 saat pişirilmesiyle hazırlanmaktadır. Büryan yemeğinin hazırlanışı üç farklı aşamadan oluşmaktadır. Ateşi önceden hazırlanan büryanın yaklaşık yarım saat sonra harlanıp közlenen odun ateşinin köz haline gelmesinden sonra kuyu hazır edilir. Hazırlanan büryan kuyusunun içi su ve kemik dolu bakır kazanın kuyunun alt kısmına indirilerek köz üstüne bırakılır. bu ilk aşamada Büryan etinin kendi yağı ve suyu ile pişirilmesi sağlanmaktadır.

İkinci aşamada ise kemiklerinden arındırılmış kuzu etlerinin asıldığı çengellere bırakılır. Etlerin düşmesine karşın iple bağlanır. Havada kalacak şekilde kuyunun içine sarkıtılan Siirt Büryan Kebabı etleri daha sonra içinde bulunduğu kuyu kapağının kapatılmasıyla pişirilmeye bırakılır. Kuyunun kapağı kapatıldıktan sonra üzeri hava geçirmeyecek şekilde kapatılır. Kapağının çamur haline getirilen küllü çamur ile örtülür. Büryan Kebabı kendi buharıyla pişmeye bırakılır.

Üçüncü ve son aşamada ise 2-3 saat kuyuda bekletilen Büryan Eti çıkarılarak tezgahta askıya asılır. Tartı yardımıyla gramaj olarak satışı yapılan Siirt Büryanı 100 gr, 150 gr, 200 gr, ve Kilo olarak da satılmaktadır. İsteğe göre belirlenen miktar tartılır ve açık ekmek diye tabir edilen Pide ekmeğinin üzerinde dilimlenerek kesilir. Büryanın tuzlanıp, fırında 5 dk ısıtıldıktan sonra müşteriye servis edilmesiyle hazır hale getirilir.



Siirt Büryan Salonu

Siirt Büryan Salonu denince Akla ALİ BÜRYAN SALONU gelir. Siirt Ali Büryan Salonu gündüz 04 de açılır ve büryan servisine başlar. Ayrıca büryan kahvaltı yemeği olmasına karşın öğleden sonra 4 e kadar satışı devam etmektedir.


Siirt Büryan Kebabı
Siirt büryan kebabının kendine has hazırlığı ve özellikleriyle nasıl yapıldığını öğrenmek isteyenlerin web sitemizi incelemelerini öneririz. Lütfen aşağıda yer alan web site bağlantısından web sayfamızı ziyaret ediniz.


Siirt Ali Büryan Salonu
http://www.aliburyansalonu.com/
 

 

wmaraci
reklam

THEX3T4R THEX3T4R @Back-End Developer. Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek @Back-End Developer.
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 24 / 200
  • Ticaret 1, (%100)
Lezettli ve güzel bir yerdir elemanları güzel insanlardır tavsiye ederim. :) Siirt'teki güzel yerlerden biridir sadece
 

 

baates baates WM Aracı Kimlik Onayı
  • Üyelik 21.04.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek güvenlik
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad B** A**
  • Mesajlar 763
  • Beğeniler 215 / 160
  • Ticaret 5, (%100)
merhaba;

kurumsal firma ve websitesi tanıtmak ve ilan vermek için ilgili konumuza bakabilirsiniz.

iyi çalışmalar.
 

 

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al