lostyazilim
tr.link

"Konum Tabanlı Arama Uygulaması" ile neler yapılabilir?

3 Mesajlar 627 Okunma
acebozum
tr.link

looktr looktr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad N** N**
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 170 / 65
  • Ticaret 3, (%100)
Bildiğimiz arama motorları internetteki veri içinde arama yapar. Konum tabanlı arama platformları ise size, aradığınız şeyin en yakın nerede olduğunu bulur. En son kariyer.net in iş bulma uygulaması gibi.

Ben, kendim malzeme ararken çektiğim sıkıntıyla boğuşurken aklıma fikir geldi. Bir ürün aradığımızda onunla ilgili sonuçları bize olan uzaklığına göre listelesin. Uygulama iki parçadan oluşuyor ve şu anda yayında.

Fikir almak için konu açtığımda bir tane bile destek olan çıkmadı. Bırakın desteği, makul somut bir yorum bile yapılmıyor. Bu ülkede birisi bir şey ürettiği zaman insanların çoğu küçümsemeye ve alay etmeye başlıyor. Aynı insanlar kendi elindekini satarken yalan dolan ve abartıdan nemalanmaya çalışıyor. Bu forumlarda **************lıktan kimler kimler köşeyi döndü...

Yorum olarak birakılan en yaygın FİKİR ise: "LETGO'DAN FARKI NE?"
Arkadaşlar dünyada binlerce, Türkiyede onlarca arama motoru var. Kimse çıkıp Googledan farkı ne demiyor.

Letgo bizim bulamayacağımız kadar parayla tv reklamları oynatıyor. Bunun maliyetiyle çoğu arkadaş inaılmaz projeler gerçekleştirebilir. Ayrıca bu ülkede gittigidiyor sahibinden gibi sayısız alışveriş sitesi var. Daha yenileri de açılıyor.

Letgo ölücülerin **************ların hırsızların mekanı olmuş durumda. Teknik altyapısı mükemmel ama güvenlik amaçlı insan kontrolü çok zayıf.
Ayrıca letgo ikinci el eşyaya odaklanmış bir site.

Bizim hazırladığımız SorBull uygulaması daha çok arama motoru görünümünde.
İkinci el eşya pazarından ziyade mevcut dükkanların ürünlerini tanıtma platformu görevi görüyor.
Bir ürün almak için çoğu zaman dükkan dükkan gezeriz. SorBull'un amacı tek tek dükkanlara ürün sormak yerine arama motorundan ürünü bulmayı amaçlıyor.

Belki de aradığınız ürün X dükkanında. Siz bu dükkanı hiç duymadınız. Hiç gitmediniz. Ama arama uygulamasına baktığınızda aradığınız ürünün X dükkanında olduğunu farkettiniz.

İşletmeler adwords reklamlarına para ödeyip sadece belirli süre belirli yerlerde ürün tanıtımı yapabiliyor. Oysa sorBull üzerinde bir kez ürün ekelediğinde tüm sorBull aramalarında ürün listelenecek.
Küçük işletmeler web sitesi, alışveriş sitesi, sosyal medya tanıtımı adwords masrafı gibi şeylerle uğraşmadan ürünlerini tanıtabilecek.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. İnternetin imkanları büyük firmalara avantaj sağlarken küçük işletmeleri bitiriyor. İnsanlar alışveriş için avmlere, internet sitelerine yöneliyor. Küçük esnaf ise bir avuç tanıdık müşteriye muhtaç kalıyor.

SorBull yapısında herkes hiçbir ücret ödemeden yer alabilecek. Maliyetlerini reklamlar üzerinden karşılayacağı için ücretsiz herkese ürününü ekleme fırsatı sunacağız.

elektronikssl
webimgo

hukomota hukomota Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 16.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Memur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 80
  • Beğeniler 9 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
dostum let go o kadar reklam yaptı fakat artık ben tercih etmiyorum çünkü filtreyi tam net belirlemeden birşey yazarsan saçma sapan ürünlerde çıkmaya başlıyor gerçi filtrelesen de yine saçmalayabiliyor ,çevremden de aynı şikayetleri duyuyorum bende sahibinden.com a yöneliyorum , bu durum da yine tekel onlara geçiyor , yazım konuyla tam alakalı değil belki ama bir fikir oluşturması açısından yazdım, bir de sahibiden.com uygulamasının bana göre ve birçok kişininde kullandığını düşündüğüm en önemli özelliği : favori aramanı kaydettiğinde , o arama kriterlerine uygun bir ürün eklendiği zaman sana bildirim olarak haber vermesi ... Hayırlı günler
looktr

kişi bu mesajı beğendi.

looktr looktr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek tekniker
  • Konum Zonguldak
  • Ad Soyad N** N**
  • Mesajlar 311
  • Beğeniler 170 / 65
  • Ticaret 3, (%100)
hukomota evet, letgoda tekerlek arayınca tekerlekli sandalye vs bir sürü gereksiz sonuç çıkıyor. ama aradığımız şeyi binlerce sonuç arasından ayıklamak gerekiyor. SorBull ise arama motoru gibi çalışıyor.

Sahibinden bir satış sitesi olarak mükemmel. Fakat ilan açıp kapamak, süresi dolan ialnı yenilemek başlıbaşına bir külfet. Bu yüzden küçük işletmeler yer alamazken büyük satıcılar yüzlerce ilan yayınlayıp siteyi dolduruyor.

Benim hedefim, örneğin bir hırdavat satıcızı civata somuna kadar her ürünü sisteme ekleyebilsin. Bu sayede internette yer alamayan binlerce çeşit paraça aramalarda bulunabilsin.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al