Maziliguney adlı üyeden alıntı
Bu yarışma bu kadar uzun süreli olursa daha çok sıkıntı çıkaracak gibi duruyor.Bir kaç gün önce benim bizzat kendi yazdığım yazıyla katıldığımı belirttiğim bu yarışmada bu sitenin sahibi yazımın birebir aynısını kopyalayıp çalmış ve hatta buraya benim yazımdan daha önceki bir tarihte yayınlayandığını göstermiş. Ardından benim yazımın bittiği yere kendince devam ettirip başka şeyler yazan kişinin bu yaptığından dolayı da ben sorumlu tutuldum. İçerik kopya diyerek kendi yazdığım bana ait olan yazımı değiştirmemi söyledi. Ne kadar diğer yazıların da çalıntı olduğunu göstersem de, o kişinin içeriği çaldığını dile getirsem de inandıramadım ve anahtar kelimelerde ilk sırada çıkarken içeriğimi bu sebepten değiştirip en baştan tekrar yazdım.
Yine anahtar kelimelerde ilk sırada çıkarken şimdi bir başka site daha çıkmış ve bu da içeriğimi aynen kopyalamış!
2 yazı yazdım bu konuyla ilgili ve ilk sırada çıkarken, şimdi benim yazdığım yazıları kopyalayıp kendi sitelerine ekleyen bu kişilerden birisi ilk sırada diğeri de onun bir kaç sıra altında. Ve ben ilk sırada çıkarken şimdi 53. sıraya kadar gerilemiş görünüyorum.
Ayrıca google'un daha önce indexlediği yazımın içeriği ve başlığı google'da çok daha farklı eksik/fazla görünüyor!
Benim yazdığım yazının başlığı: sibersahne.org sohbet, chatroulette, omegle nedir?
Ve yazıya ait link de: http://www.maziliguney.com/sibersahne-org-sohbet-chatroulette-omegle-nedir.html
bu şekilde. Fakat resimde gördüğünüz gibi google aramalarında çıkan bu içerik bana ait değil! Yazımın içeriğinde 'ülkemizde sohbet alanında popüler' gibisinden bir cümle dahi geçmiyor!
Şimdi size sormak istediğim şu; bunun mantıklı açıklaması nedir?
Benim yazımın üzerine anti-seo mu uygulandı?
İçeriğimin google'da bu şekilde indexlenmesine neden olan şey nedir?
Bu bilerek ve kasten yapılmış bir şey midir?
Burda amaç çekiliş/ödül dağıtmak mıdır? Yoksa nedir?
Yarışmayı düzenleyen arkadaş ya da konu hakkında bilgisi/düşüncesi olan herhangi biri bu durumu açıklayabilir mi?
Aksi takdirde olayı bana mal edecekte.Lütfen bir yorum yazın.