-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** T**
-
-
-
Ticaret
55, (%98)
Arkadaşlar birkaç gündür kafamı kurcalayan bir soru. O kadar araştırdım ama net olarak kesin şeyler göremedim. Freelance çalışan bir öğrenciyim. Birçok farklı iş yapıyorum. Tabi tüm bu işlemlerin ücretlerini eft ile banka hesabıma alıyorum. Aynı şekilde birçok farklı işlem içinde ben ödeme geçiyorum yine eft veya havale ile hallediyorum.
Şimdi sorun şu son zamanlarda özellikle son 3-4 aydır hesap hareketlerim gerçekten çok arttı. Sürekli bir para akışı oluyor hesabımda. Ve resmi olarak çalışmayan bir öğrenciye göre çok yüksek miktarlarda hareket oluyor hesabımda. Bu yeni geçen yasa ile beraber bu düşünce iyice korkutmaya başladı. Yarın bir gün sıkıntı yaşamaktan korkuyorum.
e-ticaret vs işleri yapmıyorum ama yine de gelirimi vergilendirmem gerekiyor mu? Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Bu tarz işlemlerin belli bir limiti var mı? Mesela aylık 5000 den sonra vergilendirmezsen filtreye yakalanırsın tarzında.
Gelirim Google Adsense veya herhangi bir reklam şirketi partnerliği veya bionluk sadeceon şeklindeki sitelerden değil. Yani küçük bir kısmını bunlar oluşturuyor. Bu sitelerin vergileri zaten ödeniyor adıma diyebiliyorum.
Konu hakkında bilgi sahibi olanlar veya bu konuda sorun yaşayan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Maaştan bile vergi kesiyolar. Ekmeğin vergisini ödediğin halde. Nefes alıyorsan vergi vereceksin kardeşim. Yasalar böyle ne yazık ki.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Software Developer( C#.Net - .Net Core MVC - DevExpress - MSSQL - PostgreSQL )
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Yazılım Geliştirici
-
-
Ad Soyad
B** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Yıl sonu olduğundan maaşımdan sorma ver vergisini söylemiyim bile. O kesilen vergi ile aile geçinir. Gelirden toplu alıyosun madem, gıdadan alma. Zorunlu ihtiyaçlardan alma.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Software Developer( C#.Net - .Net Core MVC - DevExpress - MSSQL - PostgreSQL )
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Girişimci
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
11, (%100)
Hocam bu 24bin barajını nasıl aşıcaz. Direk konuya bodoslama daldım ve şöyle bir çıkarımda bulundum;
Şimdi bu gelir vergisi mevzusu 24bin sınırından sonra oluyorsa. Bir banka hesabımda bu sınırı doldurdum diyelim. Başka banka hesabımda sayaç sıfırlanmıyor değil mi :/ 24binin üzerine devam ediyor yani ? Doğru mu anlamışım