PUBG(Playerunknown's Battlegrounds) bilenleriniz vardır. Bu oyun için önerilen 2 tane ram temizleme programı önerdiler. Önermelerinin sebepleri evlerin geç yüklenmesini ortadan kaldırmak ve daha rahat bir şekilde render yapması için bu iki programı yüklememi söylediler. Benim bilgisayarımın sistem özellikleri;
Benim asıl sormak istediğim şey bu 2 program bilgisayar zarar verir mi ? açılışında programları açmada kapatmada veya ram'lere işlemciye vs. bir zararı dokunur mu bu 2 programı bilenler bana yardımcı olabilirler ise çok sevinirim gerçekten :)
Mem Reduct programını ben de 1 haftadır kullanıyorum. Bir zararı var mı bilmiyorum ama bina yüklenmesi ve ilk girişteki düşük fps sorunuma ciddi derecede çözüm oldu
ironhandyt benim normal serverde normalde 30-35 fps alırken dün gelen nvidia güncellemesi mi etkiledi yoksa o programı etkiledi bilmem ama 60-70 fps aşağısına düşmez oldu. Fakat bana zararsız geldi ama çoğu kişi programın gereksiz olduğunu söylüyorlar. açacağınız programların geç açılmasına sebep olduğunu söylediler. çok kararsızım bakalım daha müsait zamanda detaylı araştıracağım
Adenol ben de 30-35 fps civarlarında oynuyorum hocam güncellemeden de haberim yoktu bir bakayım. Ama söylediğim yanlış anlaşılmasın program fps artırmıyor. Bende sadece binaların çok daha hızlı yüklenmesini sağlıyor.
Barış bi arkadaşımın intel pentium (i3 bile değil) 500 gb hdd ssd'si bile yok benim oyun ssd'ye kurulu. 8gb ram var ikimizde de onun ekran kartı 2 veya 4gb 1050 ti olması lazım. ama benim ki gtx 965m yani bana göre benim özelliklerim daha iyi ama o 60-70 fps alıyor 90'ı buluyor ama ben 35-40 anca alıyorum saçma değil mi ? Valla şu öğrencilik hayatından kurtulup işime elime alır isem biriktirip ben de sağlam bir bilgisayar alacağım :D
ironhandyt aynen program binaları hızlı renderlamak için ramin içinde ki verileri siliyor yani performansı attırıyor gibi ama çokta arttıran bir şey yok ne bileyim bazı kişiler bende çok etkiledi diyor bende sıfır etki
Korkmaz oyunu yüksek ayarlarda oynamak bilgisayarı yorar bence. minimum ayarlar ile yüksek ayarlar arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum çoğu yayıncı bile çok düşükte oynamaktalar 1060 1080ti leri olduğu halde gerek yok yüksek ayarlarda oynamaya. zaten o dediklerim evlerin hızlı yüklenmesi için hocam :) fps arttmıyor sanırım bana öyle söylediler galiba da tam hatırlamıyorum