Google’dan Subliminal Mesaj Var!
Evet, arkadaşlar umarım video silinmez hatta silinmemesi için youtube’a değil kendi sunucumuza yükledim. Dün gece Donanmhaber.com sitesinde açılmış bir konuda bahsedileni denerken çıkan sonuç beni şaşırttı.
Evet, Google Translate servisi Subliminal mesaj veriyor! Öncelikle değinmek istediğim bir konu var. Tabi ki normal internet kullanıcıları da Google Translate servisine “çeviri önerisinde” bulunabiliyor. Fakat bu kadar bariz bir hatanın yapılabileceğine ihtimal vermiyorum. Zira Google yapay zekâ makineleri filtrelerine bu hiç mi takılmadı ve geliyorum Subliminal Mesajlara.
Öncelikle tarayıcınızda https://translate.google.com.tr adresine giriyorsunuz. Ardından çevrilecek dili “Somali’ce” yapıp “Türkçe” diyoruz. Yani Somali’den Türkçeye çevrilecek. Şimdi;
Çevrilecek metin olarak: “pe pe pe” yazıyoruz. İlk Çeviri: “İnsanlar ibadet eder”. Aman canım ne olacak boş ver diyorsanız devam edelim.
Pe pe pe pe -> İşte zamanlar
Pe pe pe pe pe -> Her kesimden insanlar
Pe pe pe pe pe pe -> Gözlerinizi kaldırın
Pe pe pe pe pe pe pe -> halka ibadet etmek
Pe pe pe pe pe pe pe pe -> dünyanın dört bir yanından insanlar
Hadi işin dozunu arttırın ve 16 kere “pe” yazın
16 kere “pe” -> putlara tapan insanlar
32 kere “pe” -> Tanrı adına inan, İsrail halkına ibadet ve Tanrı'nın lehine tadını çıkarın
64 kere “pe” -> İsrail halkından gönüllü olmak, halkların İsrail devletinde yaşayan bir halktır. Dünyanın dört bir yanından insanlar
128 Kere “pe” -> İsrail halkından gönüllü olmak, halkların İsrail devletinde yaşayan bir halktır. İsrail halkından gönüllü olmak, halkların İsrail devletinde yaşayan bir halktır. İsrail topraklarında ve İsrail halkına ibadet etmek istiyorum
Çıkan sonuçlar şaşırtıcı değil mi? Sanırım Somali’ ce sadece “pe” den olmadığını bu dili bilmeden de söylemek mümkün.
“pe” kelimesini artırıp azaltarak her seferinde çıkan sonuçlar: İsrail’i övücü, Yahudiliği övücü
Asla din düşmanı değiliz, siyasi bir konuda değil. Değinmek istediğimiz burada bir hata yok ise Google’ın Subliminal mesaj vermeye çalışmasıdır. Eğer bir hatada var ise o hatadan bir an önce dönülmesini sağlamaktır. Lütfen yazıyı paylaşarak daha çok insana ulaşmasını sağlayınız. Sizin fikriniz nedir?
Not:Kendi sitemdeki videoyu (sunucumda) buraya eklemey beceremedim
Kaynak