Herkese merhabalar. Bu konuyu açmamdaki sebep, Photoshop ile her ne kadar 3-4 senelik bir tanışmamız olmuş olsada, henüz bu işlerde acemi olmam. Kafamı karıştıran bir kaç soru var. Bu soruların cevaplarını, bu işler ile uğraşan uğraşmayan herkesden almak isterim. Konuyu fazla uzatmadan sorulara geçiyorum...
1. Soru: Photoshop ile yapılmış bir arayüz tasarladık diyelim. Örneğin buradaki konuda arkadaşımız çok harika bir şey tasarlamış. Veya bazı yerlerde, photoshop ile yapılan üst menü, yan menü gibi hazır tasarımlar verilmektedir. Kafamı karıştıran olay şu, diyelimki photoshop ile böyle bir şeyler tasarladım. Bunu ne tür yöntemler ile tasarıma dökebilirim? Ve ayriyetten, photoshop ile yaptığım her şeyi tasarıma dökebilirmiyim?
2. Soru: Birinci soruda belirttiğim konu üzerinde durarak bu soruyu soruyorum, hadi diyelim photoshop ile bahsettiğim gibi bir tasarım yaptık. Bu tasarımın insanlara ne gibi faydaları olabilir? Yani ben kodlama olarak tasarıma dökemesem bile, insanlara bir yararı olurmu acaba?
Başlıkla ilgisi olmayan: HTML bilgim baya geniş. Photoshop ile yapılan tasarımları HTML'ye döksem sizce ne kadar iyi olur? Veya iyi olurmu :)
Şimdilik kafamı karıştıran bu iki soru var. Cevaplarınızı bekliyorum...