Merhaba arkadaşlar

Son zamanlarda mobilde internet sitelerinde gezinirken yaşadığım bir sıkıntı var durumun herkeste olup olmadığını merak ettiğim için konu açama gereksini mi duydum.

Mobilde içerik arası kutu reklamlarında şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. Sayfada aşağı yada yukarı gezinti esnasında reklamın üzerinden geçerken reklam otomatik olarak açılıyor. Yani tıklama falan yapmıyorum sadece sayfayı kaydırmak için parmağım üzerinden geçtiğinde sanki reklama tıklamışım gibi reklam sayfası açılıyor.

Tabi bu durum her zaman olmuyor, reklamdan reklama mı değişiyor bilmiyorum ama aynı sayfada örneğin bir reklamın üzerinden geçerken böyle otomatik açılıyor fakat diğer reklamın üzerinden geçerken otomatik açılmıyor.

Şimdi bende sonuçta bir webmaster olarak sitelerimde reklam yayınlıyor ve bunlardan gelir kazanmayı bekliyorum fakat eğer bu durum herkeste böyle ise bence bir haksızlık ve haksız kazanç söz konusu oluyor. Sonuçta kişi isteyerek tıklamıyor reklama, sahtekarlık ile resmen otomatik tıklatılıyor.

Bu durum hakkında görüşlerinizi bilmek istiyorum.

Ayrıca şimdiden belirteyim YANLIŞLIKLA tıklıyorsundur falan gibi yorumlar yazmanıza gerek yok çünkü defalarca farklı sitelerde test ettim tıklama vs. söz konusu değil sadece sayfa aşağı yada yukarı kaydırırken bu durum meydana geliyor, wmaracı blog daki içerik arası reklamlarda da zaman zaman bu şekilde bir şeyle karşılaşıyorum.