netpisiko adlı üyeden alıntı
Hocam amacım karşılıklı diyaloglara girmek değil ben şahsi fikrimi söyledim halende fikirlerimin arkasındayım. Bana acemiymişim gibi davranmayın senelerce bu işin içindeyim isterseniz skype adresi verin size deneyimleri mi bir bir anlatayım ben burda bir şey kanıtlamak için değil vakit varken daha güzel alternatiflere yönlenmeleri fikrini ortaya attım isteyen fikrime uyar isteyen uymaz sonuçta burda bir firmayı temsil etmiyoruz. Lütfen herşey den önce düşüncelerimize saygı duyalım.
Fikirlere saygılıyım ama öznel birşey nesnel olarak kabul etmedim hata var diyorsunuz buyrun ispatlayın.
Eğer anlıyorsanız nasıl oluyorda ben günlük 100k tekil 300k çoğul kullanıcıya ağır laravel ve kötü kodlarla hizmet veriyorum ?
Mysql şişmiyor sadece php-fpm yüksek ram kullanımı yapıyordu yazılımcı scriptte mysql bağlantısını kapatmayı unutmuş onuda öyle hallettik.
Mysql şişmesini çözmek için önce kullandığınız yazılımı kontrol edin sıkıntı yoksa my.cnf dosyanızı optimize edin yine çözülmezse pm atın yardımcı olayım.
Ayrıca araştıranlara buradan tavsiye edeyim kullanacağınız basit arayüzlü, düşük kaynak tüketimi açısından mükemmeldir.
Örneğin ücretsiz rakibi Cwp 0,85 GB ram kullanırken VestaCP sadece 150Mb kullanım yapıyor.
Ayrıca CWP karmaşık ve kullanışsız arayüzüyle üstüne rakibi vestacp'den daha fazla ram kullanımı ile ancak 2.alternatif olur.