lostyazilim
tr.link

Adsense'ye türkçe olarak başvurulan siteyi ingilizceye dönüştürme

5 Mesajlar 994 Okunma
lstbozum
tr.link

alpintomtom alpintomtom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Merhabalar arkadaşlar. Yaklaşık bir buçuk ay önce Wordpress 'in viral scriptlerinden alarak bir site açmaya karar verdim. Onedio tarzı yapmaya karar vermiştim. Buradaki "Adsense onayı alma" yorumları biraz ürkütmüştü. Fakat yaklaşık 20 özgün içerik hazırladıktan sonra Adsense'ye başvurdum ve 3 gün sonra onay geldi. Tabiki hit almak için baya bir zaman, seo, içerik, emek vs. gerekiyor. Fakat 2 aylık kazancım şu an sadece 0,25 kuruş :D.

Şöyle ki google adwords'den kelime önerilerine baktığımda "kasko" yazıyorsunuz en fazla 4-5 TL, "car insurance" yazıyorsunuz 20-30 Dolar gibi bir miktar veriyor.

Sorum şu ki; ben türkçe bir viral site ile başvurup onay aldım, şu anda siteyi tamamen ingilizce yapmak istiyorum. Yeni menüler-kategoriler ekleme gibi düzenlemeler yaparak bundan sonra gireceğim içeriklerle beraber tüm site ingilizce olarak devam edecek.

1) Eğer siteyi bu şekilde ingilizceye çevirirsem ve Amerika, İngiltere Kanada vs gibi ülkelerden ziyaret edilince, adsense reklamları, girilen ülkeye göre değişiyor mu ve tıklanırsa ingilizce kelimeler için verdiği yüksek fiyat üzerinden mi kazanç olur?

2) Siteyi bu şekilde TR den ENG'e çevirmek google adsense için bir sıkıntı oluşturur mu? Ya da ne yapmam gerekir? Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

Teşekkürler...
wmaraci
reklam

Serginho Serginho WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 25 / 24
  • Ticaret 2, (%100)
Hiçbir sıkıntı oluşturmaz, ek olarak istediğiniz sitede adsense kodlarını kullanabilirsiniz. Hesap site üzerinden sizin adınıza açıldı bundan sonra sizin davranışlarınız adsenseyi ilgilendirir.

Serginho Serginho WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.01.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Mesajlar 126
  • Beğeniler 25 / 24
  • Ticaret 2, (%100)
Adsense reklamları girilen ülkeye göre değişir. Evet yabancı girişler üzerinden tıklama alırsanız çok çok daha fazla kazanırsınız.
alpintomtom

kişi bu mesajı beğendi.

alpintomtom alpintomtom WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 13.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Master
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** T**
  • Mesajlar 10
  • Beğeniler 1 / 3
  • Ticaret 0, (%0)
Teşekkür ederim. Peki içerisinde "car insurance" geçen özgün ingilizce bir makale girdim diyelim. Adwords'ün bu kelime için biçtiği fiyat da 5 dolar. Amerika'dan birisi siteye girip, car insurance ile ilgili yazdığım makaleyi okurken, kenardaki google reklamlarına tıklarsa, hiç değiştirmediğim adsensse reklam kodlarıyla 5 dolara yakın bir kazanç mı elde etmiş oluyorum bu durumda ?
Ve ingilizceye çevirmek ki eğer yukarıda anlattığım bir şekilde kazanç sağlayacaksa daha mantıklı değil midir?

Teşekkürler...
wmaraci
wmaraci

kadirckr kadirckr Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad K** Ç**
  • Mesajlar 118
  • Beğeniler 18 / 33
  • Ticaret 0, (%0)
Reklamlar kişiye göre değişir ülkeyi geçtim.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al