lostyazilim
tr.link

E-Ticaret Sitesi Kurmak İstiyorum. Aklıma Takılanlar

14 Mesajlar 2.162 Okunma
acebozum
tr.link

burakozsaka burakozsaka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 09.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek meslek
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ö**
  • Mesajlar 101
  • Beğeniler 9 / 13
  • Ticaret 5, (%100)
Arkadaşlar şirket olma konusunda doğru söylemiş fakat burası Türkiye..ne yazık ki.
Xml'le ürün sağlayabiliriz sektörüne göre, xml'le çalışırsak fatura ve kargoya karışmaz yalnızca komisyon+koymuşsanız extra karınızı alırsınız.iyi günler
Panda

kişi bu mesajı beğendi.

googleasistan
webimgo

Yaman Yaman Yazıyor... Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad Ş** Y**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 127 / 240
  • Ticaret 16, (%100)
Genelde mal alımı firmalardan yapılır. Almak istediğiniz malı satan toptancı firmaya ulaşırsınız. Size kaç adet aldığınızda kaç liraya mal olacağını bildirir siparişinizi geçersiniz gönderiminizi yapar.
Örneğin marketten aldığınız 1 liralık çakmağın üretim maaliyeti 0.30 kuruştur. Ürün başına maaliyet 30 kuruş + firma karı 20 kuruş = 50 kuruş eder. Toptan alımlarda talep edilen ürün sayısı çok olduğundan birim fiyatı 45 kuruş yapabilir. Sizde malı teslim alır 1 TL'ye satar 50 - 55 kuruş arasında kar elde edersiniz.

Aliexpressten 2.50 liraya LED saatleri alıp 7.50 liraya sitelerinde satış yapan insanları gördüm.

İşin devlet kısmı ise;
Ürün satıp kar ediyorsanız fatura kesmeniz gerekiyor. Faturasız ürün satmak Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre vergi kaçakçılığına girer. Cezaları da malum can alıcıdır.
Fatura kesebilmek için tacir sayılmanız, vergi mükellefi olmanız gerekir. Bu ancak işletmeye sahip olursanız veya şahıs şirketi olarak faaliyet gösterirseniz mümkün olacaktır. Şahıs şirketi kurmak diğerlerine nazaran daha basittir.
Panda

kişi bu mesajı beğendi.

Panda Panda ctrlpanda.com Kullanıcı
  • Üyelik 21.08.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Editör - Blog Yazarı
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad Ş** E**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 126 / 138
  • Ticaret 0, (%0)
Tüm sorularıma cevap buldum arkadaşlar saolun. Şimdi sormak istediğim son bir sorum var. Birincisi bir araç sahibiyim. Marka model belirtmeme gerek duymuyorum. Bu araçın ötv vergileri duruyor ödemedim. Artı olarak üniversite öğrencisiyim ve burs alıyorum. Şimdi bireysel işletme yada şirket her neyse açmaya kalksam vergi levhası ve fatura kesebilmek için, bu otomobilin vergisi sıkıntı çıkarır mı? Yada şirknet sahibi olduğum için bursum krediye dönebilir mi?

Özetle bireysel şirket açmak için var olan vergi borçlarını başta ödemek mi gerekiyor?
Devletten alınan KYK bursunda bir değişiklik olur mu?

Yaman Yaman Yazıyor... Kullanıcı
  • Üyelik 31.07.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad Ş** Y**
  • Mesajlar 741
  • Beğeniler 127 / 240
  • Ticaret 16, (%100)
Tantüni yanlış bilmiyorsam devlet vergi borcunuzu ödemediğiniz için bazı hizmetlerinden mahrum bırakabiliyor. Ödeme yapmanız başta şart koşulabilir. Maliye ve Vergi dairesinden detayları öğrenebilirsiniz.

KYK bursuna gelince, sigortalı olarak çalıştığınızda KYK bursu sona erdiriliyor diye biliyorum. Şirket kurduğunuz zaman kendinize kendiniz sigorta yapacak, prim yatıracaksınız bunun sonucunda sigortalı olacağınız için bursunuz iptal edilebilir.
Panda

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al