-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba arkadaşlar yapmak istediğim şey gelen post içerisindeki verinin içerisinde @ ile başlayan ve boşluk ile biten keliemeyi alıp veritabanında aratmak istiyorum.
heskes strstr() fonksiyonunu önermiş. Strstr() ile kelime arama yaptırmak istediğimde yazı içerisinde @ ile başlayan bir kelimeyi eklediğimde kelimeden sonraki yazıların tamamını alıyor. Yapmak istediğim
Ali @Topu Tut yazdığında sadece @ kelimesinin sağındaki Topu almak istiyorum. Bunun için başka bir fonksiyon mu kullanmalıyım?
HapyMan
Full Stack Developer
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
What do you do exactly ?
-
-
Ad Soyad
T** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
çok uğraşırsın ama uğraşırım farketmez dersen
postu önce explode ile @ ten böl daha sonra boşluktan böl 0ı al eğer birden fazla varsa böl say ilki böl ikinciyi böl vs ama boşluktan böldükten sonta hep 0ı al bu işini çözer ama fonksiyon yazmalısın.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
şöyle bir şey var, yorumlarda kullanıcı nickini yazdığında kullanıcının nickine göre veritabanında o kullanıcıya mail gönderteceğim ama sorun şu yorum içerisinde @ahmet @mehmet @ceyda şeklinde birden fazla @ ile başlayan kelime varsa bunların hepsine göndermek istiyorum. Bunun için nasıl bir mantık yürütmeliyim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
teşekkürler regex i araştırıyorum hemen
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar preg_match_all ile yapmam gerekiyor sanırım. Peki @ ile boşluk arasını nasıl alabilirim? @ tamam da boşluğu nasıl belirteceğim?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Siber Güvenlik Danışmanı
-
-
Ad Soyad
K** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Çok teşekkürler hem aradığım regex i eklemiş hemde ekstra olarak daha sonrasında link ekleme de yapacaktım onuda eklemiş arkadaş.
1 kişi bu mesajı beğendi.