Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık bir ay öncesinde wordpress sitelerimden birinin google indexlerinin tamamen çinceye döndüğünü farkettim ve o günlerde kurmuş olduğum bir eklentiden şüphe ederek herşeyi silip daha önceki tarihli bir yedeğime geri döndüm. Google url kaldırma servisi ile indexleri tamamen kaldırdım ve all in one seo aracılığıyla 404 sayfalarını no-index olarak ayarladım.
Zamanla indexlerim normale döndü. Fakat Wordfence eklentisi ile siteye girişleri takip etmeye devam ediyorum ve burada sürekli google örümceklerinin siteadresi/annualize/1230-15501/e6ddn3er7elm48d64c.php benzeri sayfaları gezdiklerini görmekteyim. Diğer arama servislerinin örümceklerinde böyle bir durum görülmezken yalnızca googlebot böyle sayfaları bulup gezmekte ve bu sayfalarında tamamı 404 hatası veren sayfalar.
Önce bilgisayarımda bulunan bir virüs ftp aracılığı ile tekrardan bulaşmış olabilir diye düşündüm fakat diğer sitelerimin yönetiminide aynı pc ile yapmaktayım ve onlarda böyle bir problem görünmemekte. Sizce bu sorun neden kaynaklıdır.
Bu arada bu /annualize/1230 vb. sayfalar 404 hatası verirken google bunların bazılarını nasıl algılıyor anlam veremiyorum fakat yine çince olarak indexlemeye devam ediyor.
Bu sorunla daha önce karşılaşan ve neden kaynaklığı hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim arkadaşlar lütfen günlerdir uykularım kaçmaya başladı artık. :(