lostyazilim
tr.link

İşlemci Cok sıcak (yardım gerekli)

6 Mesajlar 900 Okunma
lstbozum
tr.link

estegk estegk WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 16 / 43
  • Ticaret 3, (%100)
Merhaba,
Biraz tuhaf olacak ama işlemci 100 derece sıcaklık gösteriyor suanda.
1-2 gün önce bilgisayardan aldığım verileri kontrol etmek istedim, işlemci boştayken 65-70 derece yük altında ise 100 derece sıcaklıkta çalışıyor. Bilgisayarı açıp temizledim fanı söktüm termal macunu temizleyip değiştirdim ama sorun çözülmedi. İşin ilginci kim bilir kaç zamandır böyle kullanıyorum ama bir sıkıntı olmadı. Ne kadar zamandır böyle olduğunu bilmediğim içinde performans kıyaslaması yapamıyorum. Ama temizlikten sonra tam tersi bi performans kaybı yasadım gibi.
Tavsiyesi olanları dinliyorum.

wmaraci
reklam

BizimGri BizimGri WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.10.2017
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Line Finder
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** S**
  • Mesajlar 16
  • Beğeniler 2 / 7
  • Ticaret 0, (%0)
"Atı yem, bilgisayarı ram coşturur..." İşlemcisini soba niyetine kullanabilecek sevgili estegk , hiç kendine dert etme bu aylarda. Yanık kokusu alana kadar devam kardeş. Ama öyle zannediyorum ki 100 dereceyi gerçekten görüyor olsan çoktan itfaiyeyi aramıştın.

Bilgisayarının arkaplanında çalışan gereksiz programları vs. kapatmalısın. Fiziksel temizlik her zaman performans artırıcı özellikte olmayabilir. Bir miktar yazılımsal temizlik de iyi olabilir.

CCleaner gibi bir şey ile bilgisayarı kapatmadan şifa niyetine temizletsen iyi olabilir. Bir de "msconfig.exe" ya da "Sistem Yapılandırması"ndaki "Hizmetler" deyip aşağıdan "Tüm Microsoft hizmetlerini gizle"yi işaretleyerek ekranda kalan işaretli programları bir kontrol et. Ses, ekran kartı, lisans ya da kullandığın programlar haricindeki işaretlilerin işaretini kaldır. "Tamam" de yeniden başlat. İyi eğlenceler...

(Not: Lazım olur diye İtfaiyenin numarasını ekliyorum: YANGIN İHBAR 110)
estegk

kişi bu mesajı beğendi.

Mrtcn Mrtcn PrismaCSI Kullanıcı
  • Üyelik 06.09.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Cyber Sec & Project Manager
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3356
  • Beğeniler 481 / 1987
  • Ticaret 10, (%100)
Mining virüsü yemiş olmayasın bi kontrol ettir.

• Üyelik 17.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 16 / 43
  • Ticaret 3, (%100)
BizimGri Gece gece hem güldüm hem bilgilendim, eyvallah hocam. Benim de düşüncem 100 derece gibi bir sıcaklıga işlemcisnin çıkmadığı çünkü sırf bu gün 2 saattir oyun oynuyorum ve eş zamanlı olarak kontrol ediyorum cpu sıcaklıgı 100 derece gpu ise 50 derece civarında bu değerler ile çoktan itfaiyeye başvurmam gerekirdi. Ancak gerek programlardan yaptığım kontoller olsun gerek biostan baktığım degerler olsun çok yüksek. Sebebini halen arastıyorum.

Mrtcn Hocam yıllardır antivirüs kullanmam ama ccleanerin ücretsiz versiyonunu indirdim bir taratalım bakalım ne olacak.

wmaraci
wmaraci

myk61 myk61 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 09.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 294
  • Beğeniler 29 / 62
  • Ticaret 2, (%100)
Bilgisayar uzun süre kalı kaldığı zaman açtığınızda kontrol edin. Kaç derecede başlıyor diye bakın en azından gerçek değerler olup olmadığını bir nevi anlarsınız. Mesela benim bilgisayar dün geceden beri kapalı. Şimdi açıp yarım saat forumda dolaştım. Şuan 34 derece. En ağır oyunlarda maksimum 45 dereceye kadar çıkıyor. 50 üzeri bir değer gözlemlesem panik yapardım siz 100 derecelerden bahsediyorsunuz. Benim bildiğim belli bir değerden sonra bilgisayarın kapanması gerekir. Mining yaparken ekran kartı işlemcilerinin sıcaklıkları 65 - 70 derece arası oluyor. Bence değer hatalı

• Üyelik 17.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 315
  • Beğeniler 16 / 43
  • Ticaret 3, (%100)
@myk61 bende hatalı olduğunu düşünüyorum. Ekstra soğutma işlemleri uygulayıp gözlemledim yinede boştayken dahi 60 derecenin altını görmüyorum.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al