lostyazilim
tr.link

Nereden Başlamalıyım ?

26 Mesajlar 2.877 Okunma
lstbozum
tr.link

AirLife AirLife WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba arkadaşlar. Ben 19 yaşında uçak teknolojisi bölümü okuyan bir öğrenciyim. 5. Sınıftan beri bilgisayar kullanıyorum çok Bilgim var ama programlama hakkında hiç bir bilgim yok. Bende artık her gün saatlerce kullandığım cihazdan ekmek yemek istiyorum. Biraz araştırdım bana uygun olan C++ dili oldu. Bir arkadaş ile konuştum ekmeğini yiyebileceğim dil hangisi olur diye oda yapabilirsen SEO'yu önerdi. Hiç bir bilgim de yok bu konu hakkında. Burayı da zaten o arkadaş önerdi orada da sorabilirsin yardımcı olurlar dedi. Sizce ekmeğini yiyebileceğim, kendimi geliştirebileceğim bir dil olarak ne önerirsiniz veya başka bir şey ne önerirsiniz ? Çünkü saatlerce oyun oynayıp boşa vakit harcamaktansa bir iş yapıp vaktimi değerlendirmek istiyorum.

wmaraci
reklam

Crypterz0 Crypterz0 İdealar Evrenim Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 11 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Eğer web tasarım değil de yazılım mühendisliği yolunda yürümek istersen sana biraz yardımcı olabilirim ve asıl ekmek yediren yazılımdır bunun içinde sana verebileceğim tavsiye bir programlama dilinin temelini kavraman. Bu temeli kavramak internette ki gibi algoritmaya 1 saat ayırarak olmaz tabi ki. Yazılım dillerinden de başlangıç için sana python'u önrebilirim. Kaynak olarakta Youtube yazılım bilimini veya Udemy'i kullanabilirsin. Soruların varsa cevaplamaya çalışacağım.
Futurenet1

kişi bu mesajı beğendi.

www.idealarevrenim.wordpress.com/

• Üyelik 31.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Python çok önermediler. Şöyle önerdiler; ilk C++ öğren en zoru bu, gerisini yani diğer dilleri zorlanmadan öğrenebilirsin dedi bazı arkadaşlar.

Kaynak olarak da Python'u bir kere bilgisayardan bir siteden okuyarak denemeye çalıştım ama kafam dağılıyor başka sitelere gidiyordum. Benim için en iyisi kitabı önüme alıp bilgisayardan yazmak. Kitap içinse Deitel'in C++ kitabını almayı düşünüyorum. Baya detaylı anlatıyormuş.

teknoburgers teknoburgers Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 22.11.2017
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad A** Ç**
  • Mesajlar 1013
  • Beğeniler 651 / 259
  • Ticaret 0, (%0)
İlk Web Programa ile başla bence. HTML ile mantığı kavra, Python ile devam et. Gerisi gelir...

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 31.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
İşte benimde kafam karışıyor. Web programcılığı ile başla diğer arkadaş da yazılım ile başla diyor. Ben de ne yapacağımı şaşırıyorum.
teknoburgers

kişi bu mesajı beğendi.

Crypterz0 Crypterz0 İdealar Evrenim Kullanıcı
  • Üyelik 06.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 38
  • Beğeniler 11 / 6
  • Ticaret 0, (%0)
Amacın çok üretip uzun çalışıp sonuçta iyi paralar kazanmak ise (Sonuca yatırım yapacak isen) Yazılım

Fakat küçük küçük sürekli paralar kazanayım diyorsan web tasarım.

www.idealarevrenim.wordpress.com/

• Üyelik 31.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)
Peki en kısa sürede hangisinden kazanabilirim ? Yazılımdan mı, web programlamadan mı ?

fruzgar fruzgar ProPvPServerlar Kimlik Onayı
  • Üyelik 06.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SD
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad F** R**
  • Mesajlar 792
  • Beğeniler 258 / 257
  • Ticaret 11, (%100)
En kötü karar, kararsızlıktan iyidir. Birini seçin ve başlayın. Öğrenmeye başladıkça tarzınızı keşfedecek ve ne yapmak istediğinizi kendiniz karar verebileceksiniz. Unutmayın bu işi siz yapacaksınız ve verimlilik sağlayabileceğiniz konuya yönelmeye çalışın

LosTTeeN LosTTeeN www.anindahosting.com Kullanıcı
  • Üyelik 02.04.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Bilgisayar Donanım,Yazılım
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 927
  • Beğeniler 599 / 344
  • Ticaret 43, (%100)
Merhaba,

İlk etapta bu yazımızı okuyarak kendinizi geliştiriniz bu işten çok fazla para kazanırsınız.

http://www.blog.anindahosting.com/internet-uzerinde-yeni-baslayan-birisi-olarak-ne-yapabilirim/
Futurenet1

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 31.12.2017
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** Ş**
  • Mesajlar 23
  • Beğeniler 3 / 4
  • Ticaret 0, (%0)

LosTTeeN adlı üyeden alıntı

Merhaba,

İlk etapta bu yazımızı okuyarak kendinizi geliştiriniz bu işten çok fazla para kazanırsınız.

http://www.blog.anindahosting.com/internet-uzerinde-yeni-baslayan-birisi-olarak-ne-yapabilirim/

Photoshop biraz kullandım onda az çok Bilgim var.

Biraz da video izledim, yorumlar da da HTML+CSS+JS önerdiniz. Tercihim bundan yana olacak.

Son sorum ise nereden öğrenebilirim ? İnternetten pek yapmak istemiyorum. Çünkü bir kere denedim olmadı. Kafam dağılıyor. Ben önüme kitabı alacağım ondan bakıp yazacağım. Takıldığım yerde ya burada soracağım ya da video izleyeceğim. Bunun için kitap ve YouTube kanalı önerir misiniz ?
LosTTeeN

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al