-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
teknisyen
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Avukat arkadaşlar yazıyı okurmu bilmiyorum bir süre önce önüme köpek atlamasından dolayı tek taraflı trafik kazası geçirdim olayın etkisi ile doğru karar alamayıp alkollü oldugum halde jandarma çağırdım kaza yerine tutanak tutulması için tabi alkollü oldugumdan işin ucu bana da dokundu kamu davası açıldı. normalde dava zamanın gelmesini bekliyordum fakat bu gün emniyetten polis arkadaşlar evime gelip bilgi topladıklarını söylediler kafamı çok kurcaladı tebligatı ekliyorum cevap verirseniz sevinirim.
https://i.hizliresim.com/zJWNlD.jpg
editörlük hizmetleri,Film ve Dizi siteleri için codec işlemleri yapılır.
koz4
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
öğrenci
-
-
Ad Soyad
V** O**
-
-
-
Ticaret
15, (%100)
Hocam alkollü araç kullanmaktan dolayı Ka yapılırsa otomatik süreç başlıyor aynı 100 promil üstü araç kullanma gibi işlem görülür önemli bişi yok hakim karşısına çıkacak ve para cezası alacaksınız ilk sefermi bu
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
teknisyen
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
@koz4 maalesef 2 oluyor . ilkinde 1.0 altı oldugu için sadece ehliyeti kaptırmanın cezasını yedim.bu da 1.0 altında olmasına rağmen kamu davası açılmış tek köpekte olsa kazaya karışmam nedeni ile açıldı anladıgım.emniyetten polisler gelip bilgi topluyoruz deyince tedirgin oldum
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Konu ile ilgili ne soracaktın anlamadım. Bu dosyalar önünüze gelir. yapmanız gereken bilinçli bir vatandaş olup , hayvanda olsa kazayı tutanak tutturman iyidir.Para cezası alabilirsin. Polis arkadaşların gelmesi adres teyit içindir. Yoğunluktan tam okumadım ama herhangi bir ceza almadan veya alkollü araç kullanmaktan idari para cezası alabilirsin. 2. sanırım aynı suçmuş ehliyetini 6 ay alı koyabilirler. Senin yapman gereken fazla bir şey yok. Olay günü kan testine gitmen iyi olurdu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Madde 179 - (1) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşımının güven içinde akışını sağlamak için konulmuş her türlü işareti değiştirerek, kullanılamaz hâle getirerek, konuldukları yerden kaldırarak, yanlış işaretler vererek, geçiş, varış, kalkış veya iniş yolları üzerine bir şey koyarak ya da teknik işletim sistemine müdahale ederek, başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından bir tehlikeye neden olan kişiye bir yıldan altı yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
(3) Alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek hâlde olmasına rağmen araç kullanan kişi yukarıdaki fıkra hükmüne göre cezalandırılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
teknisyen
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Avkarogullari olay günü kan testine gitmeyi bende istedim fakat jandarma baktıgı için götürmedi ne kadar ısrar ettiysemde boşa oldu köydedim yola cıkmadan arkadaslarla sadece 2 bira içtim (ne hikmetse bir çok yerde 2 biranın veye 2 duble içkinin yasal sınırlar altında kaldıgını okuyoruz) dedim de adamlara,çok alkollü olsam kendi elimle sizimi ararım ama nafile oldu.biz alalım ehliyetini sen itirazını edersin dediler.Kan testi için bireysel koşturdum maalesef onunda kolluk kuvvetleri izni olmadan yapılamadıgını öğrendim.Cezaya katlanıp oturuyordum ki bu tebligat geldi.Polisinde eve elmesi iyice kafamı bulandırdı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
Avukat
-
-
Ad Soyad
Y** A**
-
-
-
Ticaret
10, (%90)
Olay tam olarak hangi kolluk kuvvetin mıntıkasında geçtiği önemli. Mücavir alan ise itiraz edebilir. Polis isteyebilirsin ama uzun mevzu avukatla görüşmen mantıklısıdır. Avukat arkadaşlar yardımcı olucaktır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
teknisyen
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Avkarogullari olayın üzerinden 8-9 ay geçmiş bulunmakta şuan itiraz için geçerli olacagını sanmıyorum,kendimide aklayamadıgımdan cezamıza katlanıp oturduk.Şuan 19 unda mahkemem var avukat ile gitmemi önerirmisniz.Daha önceden devletten almış oldugum tek bir ceza veya sicilimi olumsuz etkileyecek bir durum söz konusu değil
-
-
Yaş/Cinsiyet
47 / E
-
Meslek
Memur
-
-
Ad Soyad
S** i**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Merhaba, geçmiş olsun. Bu cezayı "Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokmak" ya da "Topluma Karşı Tasnif Dışı Suçlar" olarak internet üzerinde aratabilirsiniz. Bu iddianame doğrultusunda mahkemeye çıkacaksınız ve 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanacaksınız. Bu yargılama neticesinde hakkınızdaki iddianame mahkeme kararıyla doğrulandığı takdirde eğer daha önceden yarım kalan bir cezanız yoksa, alacağınız ceza adli para cezası, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ya da ertelemeye çevrilecek.
Duruşmada olayı bilinçli şekilde yapmadığınızı ön planda tutun. Bu cezanın trafik cezalarınız ile bir ilgisi olmadığını unutmayın. Aslında Jandarma alkol yönünden trafik işlemi yapmadığı için de sevinmelisiniz. Çünkü ikisi farklı suç ve kabahatlerdir. Geçmiş olsun.
Durgun sular derin akar.
ilkayy
ucrmyslnmsmdstgmdeanldm
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
N/A
-
-
Ad Soyad
İ** G**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Hakim karşısına çıkıp savunma yapacaksınız. Ne ceza verir bilmiyorum lakin para cezası verecektir. Ayrıca ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gönderebilir araç kullanmaya yeterlilik belgesi almanız için geçmiş olsun işiniz çok zor ayrıca ehliyetinizede 2 yıl el konulmuş olması gerekiyor. Bile bile alkolün etkisiyle araç kullanmayın hatalısınız. Önünüze bir insan çıkmadığına dua edin daha kötüsünde olabilirdi ama bir yönden iyi olmuş sizin gibi etrafındaki insanları ve hayvanları düşünmeyen bir insan için güzel olmuş, zaten bir kere alkolden kaptırıp tekrar alkollu araç kullanmanız sizin ruh sağlığınızın yerinde olmadığını gösterir, umarım akıllanırsınız.