-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar Prog.
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Arkadaşlar şuan boşta olan güzel bir alan adı buldum fakat alan adı şöyle xxxxxab.com şeklinde ama xxxxx.com şeklinde bir alan adı mevcut. Hatta bu xxxxx.com çok bilindik ve büyük bir şirket. Sorum şu ki;
- ben bu alan adını alsam şirketin adına çok benziyor diye el konulur mu?
- xxxxx.com ile xxxxxab.com aynı sektörde kullanacağım bir alan adı bunu yapabilir miyim?
- isim benzerliğinden dava açılabilir mi?
- farklı sektörde kullansam sıkıntı olur mu?
Cevaplarınızı bekliyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
E** P**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
bir zamanların örnegi kanald.com.tr kanald.com du :) hiçbirşey olmaz aynı içerige sahip olmayın yeter.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi öğrencisi
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
97, (%100)
Hocam bahsettiğiniz firma facebook veya google gibi çok ünlüyse bu firmalar alanadında markaları geçtiği için başta size uyarı gönderiyor eğer siz alanadını devretmezseniz yüklü bir miktarda dava açıyorlar. Bunu bizzat tecrübe etmesemde yakın arkadaşımın başına geldi.
Eğer sizin alanadınız bü kadar büyük değilse aynı işlevde kullanmadığınız sürece sorun çıkmaz.
Raph
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Domain Expert
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
isimtescili.net i regledim bana bir çok arkadaş başıma iş alabileceğimi söyledi lakin bizzat isimtescil net'in kendisiyle görüştüm kendilerinin bu alan adıyla hiç bir ilgilerinin olmadığını söylediler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Front-End Developer
-
-
Ad Soyad
S** D**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Hocam burda yanlız isimtecilxy isimtescilab gibi bir ekleme yapmamışsınız isimtescili şeklinde türetmişsiniz o marka isimtescil adını tescillediyse isimtescili ne bir şey yapamaz diye düşünüyorum.
sefacandemir.com.tr